27 Mayıs 2014 Salı

Volvo XC90


Volvo'da değişim rüzgarları esmeye devam ediyor. İsveçli üreticinin bir süredir beklenen modeli yeni XC90'ın dışı olmasa da iç mekanı tanıtıldı. Görünen o ki son yıllarda tanıtılan konseptler seri üretime geçecek birçok detaya sahip.


Ön panelde Concept Estate'ten alınmış gibi duran detaylar arasında dijital göstergeler, orta konsolun üzerine eklenmiş hoparlör,  Bowers & Wilkins ses sistemi, büyük bölümü dokunmatik ekrandan oluşan orta konsol ve bu bölümün altına yerleştirilmiş küçük kumanda düğmeleri görülebilirken şekli biraz değiştirilen direksiyon simidinin tasarımı Fiat 500L modellerini hatırlatmış.


Şık ahşap kaplamalar ve ön paneli de kaplayan deri döşemeler kalite hissini artırırken vites konsoluna, motor ve sürüş dinamiklerini değiştirmeye yarayan iki metal kumanda elemanı yerleştirilmiş. Üç koltuk sırasına sahip olan aracın ikinci koltuk sırası için ayrı dijital havalandırma kumandaları bulunuyor.

6 yorum:

  1. Beklediğime değmiş vesselam !

    YanıtlaSil
  2. Sıra S80 de hadi bismillah :D

    YanıtlaSil
  3. Eninde sonunda XC90 a veya XC60 a 1.6 lt lik 180 hplik motoru koyacaklarına inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. X3'e bile koyulduktan sonra bence de yakındır gelmesi.

      Sil
  4. İyi donanımlı bir aracı 200 bin TL'nin altına verirlerse çok satacağını tahmin ediyorum. Ama BMW gibi en temel donanımları bile koymadan boş araç satıp donanımla fiyatı şişirirlerse işleri zor...

    YanıtlaSil
  5. 200 binin altında ancak 1,6 180 hp olur. 2.0 dizeli 250 bini bulacaktır. Daha fazla yaparlarsa bizim Alman hayranı millet Volvo değil bmw, audi ya da mercedesin benzer modellerini tercih eder. Xc90 dizeli eskisine gre daha küçük motorlu olacağından donanımlısı 250 bini geçmemelidir.

    YanıtlaSil