23 Mayıs 2014 Cuma

Škoda Yeti Xtreme


Wörthersee yaklaştıkça organizasyonda tanıtılacak otomobiller de birer birer ortaya çıkıyor. Çek üretici Škoda da Citijet'in ardından hazırladığı Yeti konsepti üzerindeki perdeyi kaldırdı.

Mat siyah gövde rengine sahip olan otomobilin tavanı ve 17 inç çaplı jantları gibi bazı parçaları sarıya boyanmış. İddialı bir tasarıma sahip olan ön tamponda farklı hava girişleri kullanılırken bu bölümde metal koruma plakası ve iki çeki demiri bulunuyor. Çamurlukları da genişletilen aracın yan eteklerinde de korumalar yer alıyor. Çok dikkat çekmeyen bir spoilere sahip olan konseptin arka tamponunda da çift egzoz çıkışı ve çeki demiri görülebiliyor.


İç mekanında da büyük değişiklikler olan Yeti Xtreme'in ön konsolunda sarı renkli dikiş iplikleri, Alcantara kaplamalar, karbon fiber süslemeler ve şalter şekilli düğmeler bulunurken kapı içlerinde kürek ve kazma gibi acil durumlarda kullanılacak aksesuarlar yer alıyor. Zemini alüminyum plakalarla kaplanan konseptte dört adet yarış koltuğu kullanılırken bagajda tam boyutlu bir yedek lastik bulunuyor.

Octavia RS'ten alınan fren sistemiyle donatılan otomobilin kaputu altında çok da etkileyici olmayan bir motor görev yapıyor. Turbo beslemeye sahip olan motor 1.8 litre hacimli ve 150 beygir gücünde. 250 Nm tork üretebilen motor 6 ileri vitesli DSG ile eşleştirilmiş. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi de donanıma eklenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder