6 Mayıs 2014 Salı

Mercedes-Benz GL400


Araçlarının tamamını turbo beslemeli motorlarla donatan üreticiler arasına katılma yolunda olan Mercedes geçtiğimiz ay SL Ailesinin giriş modeline uyguladığı motoru şimdi de GL'nin benzinli giriş modeline ekledi.

Çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli v6 motoru 333 beygir güç, 480 Nm tork üretebilen araç 0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 240 km/s. Ortalama yakıt tüketim değeri 9.7 litre/100 km olarak açıklanan GL400'ün Almanya pazarında satış fiyatıysa 76.000 Euro'nun hemen üzerinden başlayacak.

5 yorum:

  1. almanya fiyatı buysa trdekini öğrenmek istemiyorum, fakirim abi ben

    YanıtlaSil
  2. mercedes bu seneki f1 başarısıyla birlikte turbo motorlar konusunda doktorasını da yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tersi de söylenebilir. Seri üretimde uzun zamandır turbo besleme kullanıyor Mercedes. Bu sayede Formula 1'de yaşanan kıral değişikliklerine daha iyi ıyum sağlandı. Bu yıla kadar seri üretimde turbo beslemeden uzak durmaya çalışan Ferrari'nin daha zor adapte olması normal.

      Sil
    2. onur bey son dönemde süperspor otomobillerde atmosferikten turboya ve hibride geçiş emisyon kurallarına karşı kaçınılmaz değil mi yani ferrari de ister istemez turbo kullanmak zorunda kaldı.

      Sil
    3. Aslında kaçınılmaz değil fakat performansı korumak veya geliştirmek isterlerse çok da alternatifleri kalmıyor gerçekten de.

      Sil