21 Mayıs 2014 Çarşamba

Mercedes-Benz C Serisi Estate


Mercedes'in geçtiğimiz aylarda yenilediği C Serisi station wagon versiyonuna kavuştu. Beklenen değişikliklerle karşımıza çıkan otomobilin değişkenliği daha başarılı bir hale gelirken motorların tamamı sedan versiyondan alınmış.

Önden bakıldığında B sütununa kadar dört kapılı modelle aynı parçaları paylaştığı görülebilen araçta daha yüksek bir tavan çizgisi ve daha büyük bir cam tavan kullanılmış. D sütunu yukarıya gittikçe büyüyen aracın bagaj kapağı dik şekilde iniyor. Sedan modelin aksine yatay yerleştirilmiş stoplara sahip olan Estate şık bir spoileri de donanıma katmış.


İç mekanda da dört kapılı kardeşin izleri görülen otomobil 4.702 mm'lik boyuyla bir önceki nesil C Serisi Estate'ten 96 mm daha uzun. 2.840 mm'lik aks mesafesi de 80 mm uzarken 40 mm'lik artışla 1.810 mm'ye ulaşan genişlik daha fazla omuz mesafesi anlamına geliyor. Arka koltuk diz mesafesi 45 mm artarken 490 litre hacimli bagaj 40:20:40 oranında yatırılabilen arka koltuk sırtlıkları sayesinde 1.510 litreye genişletilebiliyor.

Otomatik seviye ayarlı süspaniyon sistemiyle alınabilecek olan otomobilin benzinli motor seçenekleri 156 ile 333 beygir arasında değişen güçleriyle dikkat çekerken Diesel üniteler şimdilik 115 ile 204 beygir arasında değişen güçlerde sunulacak. Hibrit modellerden C300 BlueTEC HYBRID 204 + 27 beygir güç üretebilirken C350 BlueTEC HYBRID 211 + 68beygir güç üretebiliyor.

4 yorum:

  1. 1.6 x3 ile ilgili bir haber yapsanız iyi olur aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bülteni geçsinler yazacağım. Teknik verileri kesinleşsin önce.

      Sil
    2. peki audinin küçük motorlu araç çıkarma konusunda sessizleiğine ne diyorsununz vw seat skoda büyesinde olduğundan mı ? yoksa çalışmaalar varmı 1.4 tsi a6 felan gerçi a8 hybrid çıkacak demişlerdi ama

      Sil
    3. Mercedes ve BMW gibi rakiplerinin aksine Audi'nin kardeş markalarında yaklaşık olarak bu büyüklüğe sahip kuzenleri var. Passat ve Superb gibi modellerde sunulan küçük hacimli motorlar sayesinde A6'nın da premium duruşunu zedelemek istemiyor olabilirler.

      Sil