31 Mayıs 2014 Cumartesi

Audi A3 1.4 TFSI Ultra


Audi A3'ün Ultra ek ismine sahip model ailesi genişliyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan turbo Diesel motora sahip versiyonun ardından şimdi de sıra benzinli motorla donatılan araçlara geldi.

150 beygir güç üretebilen 1.4 litre hacimli TFSI motorla donatılan otomobil 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabiliyor. A3 ailesinin bütün gövde seçenekleriyle sunulacak olan ünite 3 kapılı hatchback versiyonu 0'dan 100 km/s sürate 8.1 saniyede ulaştırabilirken maksimum sürat 220 km/s olarak açıklandı.

Silindir iptal edebilme özelliğine sahip olan motorun ortalama yakıt tüketim değeri 4.7 litre/100 km olarak açıklanırken Sedan modellerde de kullanılacağı açıklanan 110 beygir gücündeki turbo Diesel motorun ortalama tüketim değeri 3.3 litre/100 km.

4 yorum:

  1. Silindirler aç kapa bozulmaz inşallah,dünyanın en pahalı yedek parçalarını satan audiyle,dünyanın en berbat teknik servisleri biraraya geldiği zaman ekonominin hiçbir mantığı kalmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tanıdığımızın Golf'ünde çıktı bu sistem problemi. Gerçi hem parçayı yenileyip hem de bedava arka park sensörü verdiler. Biraz daha kem küm edince iki bedava servis ziyareti ve aracı hazır olana kadar kullanması için bir de CC verdiler. Gözlerim yaşardı valla.

      Sil
    2. senden duymasam yemin ediyorum inanmazdim. Turkiye'de oluyor bu olay ha?

      Sil
    3. Öyle ya. Ben de CC'yi görene kadar inanmamıştım.

      Sil