16 Nisan 2014 Çarşamba

Toyota Camry


12 yıldır A.B.D.'nin en çok satan otomobili olan Toyota Camry makyajlandı. Dış görünümü büyük kardeşi Avalon'u andıran yeni araç 2014 New York otomobil fuarında sergilendikten sonra satışa sunulacak.

Dışarıdan bakıldığında sanki yeni nesil bir modelmiş gibi görünen otomobilde daha yumuşak hatlar kullanılması dikkatlerden kaçmıyor. Daha ince görünümlü farlar, farklı bir ön panjur, daha sportif bir görünüm sunan ön tampon ve dev hava girişiyle birlikte dik yerleştirilen LED aydınlatmalar otomobilin en büyük yenilikleri.


Jant seçenekleri de yenilenen Camry'nin kapılarının alt kısmında kullanılan dalgalanmalar da farklı. C sütununa eklenen siyah plastik parça bu bölümde daha çok cam kullanıldığı yanılgısı uyandırırken arka bölümde ovalleştirilmiş stoplar, elden geçirilmiş bagaj kapağı ve yenilenmiş tampon farklılıkları tamamlıyor.

Dış bölüme göre neredeyse ellenmemiş gibi görünen iç mekanda ilk bakışta orta konsolun üzerindeki dijital saatin iptal edildiği görülürken dijital ekrana sahip gösterge paneli de tamamen yeni. Kaplama ve döşemeleri de farklılaşan otomobilin orta konsolu altında bulunan kapaklı göze USB port ve 12 Volt çıkışı eklenmiş.


Kaputu altında yenilik bulunmayan Camry'de 2.5 ve 3.5 litre hacimli benzinli üniteler kullanılıyor. 181 beygir güç, 230 Nm tork üretebilen ilk ünite aynı zamanda 200 beygir güç üretebilen hibrit versiyonda da görev yapıyor. V6 motorsa 272 beygir güç, 336 Nm tork üretiyor.

1 yorum: