23 Nisan 2014 Çarşamba

Porsche Macan


Porsche'nin merakla beklenen dört silindirli motoru sonunda gün yüzüne çıktı. Boxster ve Cayman gibi daha küçük araçların da kaputları altında göreceğimiz ünite ilk olarak Macan'a güç verecek.

Dışarıdan bakıldığında kardeşleriyle arasında büyük bir tasarım farklılığı bulunmadığı seçilebilen araçta 18 inç çaplı jantlar ve çift egzoz çıkışı kullanılmış. İç mekanı da kişiselleştirme seçenekleriyle kardeşleriyle aynı şekle sokulabilen otomobilde kullanılan 2 litre hacimli motor markanın 90'lı yılların ortasından beri kullandığı ilk dört silindirli ünite.

Turbo besleme yardımıyla 240 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen motor 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla aracı 0'dan 100 km/s sürate 6.9 saniyede ulaştırabilirken ortalama yakıt tüketim değeri 7.5 litre/100 km olarak açıklandı.

9 yorum:

  1. Back to the 912 :) Keşke Subaru ile bir ortak çalışma yapsalardı da hem Porsche arge masraflarını azaltır, hem de Subaru ile ortak kullanılan bir boxer motor ortaya çıkardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. porsche suv ve sedan modellerinde boxer motor kullanmıyor malesef. subaru ile boxer konusunda işbirliği yapsaydı fantastik olurdu ama vw ve audi ile aynı motorları biraz değişiklikle kullanıyor.

      Sil
    2. Evet, bu şekilde daha da azaltmış oluyor masrafları.

      Sil
    3. Daha da azalttığına eminim fakat boxer motorun getireceği imaj ve performans(ağırlık merkezi gibi konularda) belki telafi edebilirdi. Bizimkisi de hayal işte

      Sil
  2. Rakipleri BMW X3 / X4 , Mercedes GLK ve kardeşi Audi Q5'ten daha güzel görünüyor, hatta bu gri renk, sunroof ve siyah tavan raylarıyla R. Rover Evoque'dan bile daha güzel görünüyor. Dizel 2.0 ünite gelsin, büyükşehirlerde iyi satacaktır.

    YanıtlaSil
  3. porsche kalitesini gittikçe düşürüyor yakında C sınıfı araç çıkarsa şaşırmam

    YanıtlaSil
  4. 2.0 dizel motor 2015 başlarında gelecek deniyordu ama böyle bir haber göremedim. sizin bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gelecekti en son. Biraz daha uzun sürdü heralde geliştirme çalışmaları. Yakında tanıtılır o da.

      Sil