15 Nisan 2014 Salı

Nissan Murano


Nissan'ın New York otomobil fuarında tanıtacağı yenilikler arasında crossover modeli Murano'nun yeni nesil örnekleri de bulunacak. Teknik yenilikleri büyük olmayan aracın görünümündeyse Ocak ayında tanıtılan Resonance konseptinden alınmış dikkat çekici farklılıklar var.

Markanın güncel SUV modellerinde kullandığı büyük ön panjurla birlikte ok şekilli aydınlatma grubu otomobilin dikkat çeken noktalarından. Tamponlar ve kapıların alt kısımlarında kromajlı süslemeler yer alırken şişkin çamurluklar ve 20 inç çaplı jantlar sportif görünümü pekiştirmiş.


Yan bölümde bulunan sinyalleri aynalar üzerine taşıyan Nissan, D sütununu gizlemek için kullandığı plastik yüzeylerle bagaj kapağı üzerine eklenen spoileri birleştirmiş. Donanımına büyük bir sunroof eklenen Murano'da dörtgen biçimli çift egzoz çıkışı kullanılmış.

İç mekanda da yeni nesil Nissan modellerinin yuvarlak hatlarını taşıyan Murano'da dört kollu direksiyon simidi, deri döşemeler, ahşap kaplamalar, büyük ekranlara sahip gösterge tablosu ve orta konsol, yumuşak plastik yüzeyler, metal çerçeveli havalandırma ızgaraları, geniş bir vites konsolu ve orta konsol altına yerleştirilen yuvarlak kumanda elemanları bulunuyor.

Bütün bu yeniliklerin ardından kaput altına bir önceki nesilde kullanılan 3.5 litre hacimli v6 motoru yerleştirmeyi uygun gören Nissan sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanı da (CVT) eski araçtan almış. 263 beygir güç, 325 Nm tork üretebilen araç iki veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle ısmarlanabiliyor.

3 yorum:

  1. Fiesta'nın arka farları?

    YanıtlaSil
  2. Convertible'ın akıbeti ne olacak? Birde 2 çeker arkadan itişli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satış rakamları çok etkileyici değildi Convertible'ın kasanın da uzamasıyla üretmeyebilirler gibi görünüyor ama kesin bir bilgi yok henüz. İki çekerler önden çekişli.

      Sil