15 Nisan 2014 Salı

Land Rover Discovery Vision Concept


Hintli üretici TATA'nın kontrolüne geçtikten sonra büyük bir ilerleme kaydeden İngiliz Land Rover grubu Evoque ve Range Rover modellerinin ardından şimdi de Discovery'yi yeniliyor.

Çin'de konsept versiyonu sergilenecek olan aracın görünümü eski nesil Discovery ile yeni Land Rover modellerini harmanlıyor. Tipik ön panjur ve şişkin bir görünüme sahip ön tamponla birlikte LED farlar, ince yapılı yan aynalar, gizlenmiş A sütunu, şişkin çamurluklar, arka spoiler ve oldukça yüksek yerleştirilmiş arka tampon sportif bir görünüm yaratıyor.


Discovery ailesinin tipik bir tasarım özelliği olan kalın C sütunu konseptte de öne doğru yatırılarak korunurken B sütunu iptal edilerek arka kapıların geriye doğru açılması sağlanmış. Kapı kollarını yan çizgiye gizleyen Land Rover ince LED stopları da yatay olarak yerleştirmiş.


İç mekanda köşeli Discovery çizgileri korunurken aracın bir konsept olduğu da unutulmamış. 3 kollu direksiyon simidi ve dijital göstergeler dokunmatik orta konsolla bir bütünlük içerisinde. Havalandırma ızgaraları da ön konsola gizlenirken üç koltuk sırası korunmuş. Tavanın 3. koltuk sırası üzerinde kalan kısmı yine yüksek tasarlanırken cam tavan ve LED tavan aydınlatması yaşam alanını daha ferah hale getirmiş.


Aracın ilginç donanımları da oldukça dikkat çekici. Ön kısımda bulunan kameraların gördüklerini ön cama yansıtarak kaputun şeffafmış gibi görünmesini sağlayan Land Rover laser kullanarak aracın önündeki yolu tarayıp yeni nesil çekiş ve süspansiyon sistemlerini buna göre ayarlayan bir sistem de geliştirmiş. Laser teknolojisi kullanılan bir diğer alansa aracın önüne çeşitli uyarılar yansıtabilen Laser Referencing.

3 yorum:

  1. O C sütunu olmuş mu öyle? 3 nesildir ML class'ın belirgin bir tasarım ögesi olan C sütununu nerdeyse aynen almaları hoş olmamış. Discovery'nin kübik yapısının korunmaları tasarımının kültleşmesinde etkili olabilirdi.

    YanıtlaSil