14 Nisan 2014 Pazartesi

Kia Sedona


Güney Kore merkezli üreticiler her koldan saldırıya geçti. Son yıllarda tasarım anlayışının oturması ve kalitenin yükselmesiyle iddialı otomobil üreticileri arasında yer alan Kia şimdi de A.B.D.'de yerli üreticileri kendi oyunlarında yenmek istiyor.


Daha önce de yuvarlak hatlarıyla dikkat çekmeyen Sedona'nın yeni hali daha da köşeli. Diğer Kia modellerinde de benzer şekliyle dikkat çeken ön panjur oldukça büyürken farlarda LED gündüz aydınlatması görülebiliyor. Tamponun altına, arazi araçlarında görmeye alıştığımız koruma benzeri bir parça ekleyen Kia yuvarlak sis farları etrafına kromajlı çerçeveler koymuş.


Geniş metal yan yüzeyler sayesinde olduğundan daha alçakmış gibi görünen aracın B,C ve D sütunları siyaha boyanarak bu parçaların cam bölümlerin devamı gibi görünmesi sağlanmış. Önceki nesil Sedona'dan 4 cm daha uzun bir aks mesafesine sahip olan yeni nesil otomobilde 19 inç çaplı jantlar opsiyonel olarak ısmarlanabiliyor.

Arka bölümü oldukça sade bir görünüm sunan aracın bu bölümünde spoiler, önde olduğu gibi koruma benzeri bir bölüme sahip tampon ve yatay stoplar dikkat çekerken modelin donanımına açılabilen panoramik cam tavan da eklenmiş.


İç mekana geçildiğinde ortasında büyük bir ekran yer alan ve çift yuvarlak göstergeye sahip gösterge paneli, sportif görünümlü üç kollu, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, piyano siyahı kaplamalar, geniş bir orta konsol, şık görünen ses ve havalandırma sistemi kumanda düğmeleri, çift torpido gözü ve kaliteli plastik kullanımı gözlerden kaçmazken ikinci koltuk sırasında tek bir üçlü veya iki adet tekli koltuk bulunabiliyor.

Kaputu altında kullanılan v6 motorun hacmi 3.5 litreden 3.3 litreye gerileyen aracın ürettiği performans az da olsa artmış. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan Sedona 276 beygir güç, 335 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder