16 Nisan 2014 Çarşamba

Ford Mustang 50 Year Limited Edition


A.B.D. merkezli üretici Ford, efsane olmuş modellerinden Mustang'in 50. yaş gününü özel bir modelle kutluyor. Büyük yenilikler sunmayan aracın asıl özelliği sınırlı sayıda üretilecek olması.

Sadece beyaz veya mavi gövde renkleriyle alınabilecek olan otomobilde normalde opsiyon olarak sunulan her donanım standart olarak bulunduğundan müşterilerin sadece 6 ileri vitesli şanzımanın manuel mi otomatik mi olduğuna karar vermesi gerekiyor. Performans paketine de sahip olan otomobillerde 19 inç çaplı jantlar, Brembo imzalı fren sistemi ve Pirelli P Zero performans lastikleri bulunuyor.


İç mekanında gövde rengiyle uyumlu çift renkli deri döşemeler sunan 50. yıl özel versiyonunda bu olayı ölümsüzleştiren bir plaka ön yolcu konsolu üzerine yerleştirilmiş. 1.964 örneği üretilecek olan otomobilin ön koltuklarının sırtlıklarında da 50. yıl armaları bulunuyor.

Kaputu altında 5 litre hacimli v8 motor bulunacak olan araçlar 420 beygir güç, 530 Nm tork üretebiliyor.

3 yorum:

  1. bu son mustang'in burun tasarımını kaba bulsam da yan ve arka tasarımları aksine çok iyi. kelebek camı gibi dışta ve içte hoş detaylar var.

    YanıtlaSil
  2. koltukların dizlerin altını doldurması çok detay ama bu kadar yüksek performanslı araçlara şart. Niye yapmıyorlar anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç nedeni var bence. Birincisi koltuk oturaklanının zaten uzun olması. Mustang testinde dikkatimi çekmişti. İkinci bir neden de Amerikalıların çoğunlukla 110-120 km/s gibi süratlerde kullanacakları bir araç olması.

      Sil