23 Nisan 2014 Çarşamba

Fiat Ducato, Peugeot Boxer ve Citroën Jumper

Dünya şu sıralar fuarlara yoğunlaşmışken Fiat ve PSA grubundan da bir haber geldi. Firmaların ortak platform ve tasarıma sahip olan ticari araç modelleri Ducato, Boxer ve Jumper makyajlandı.


Tahmin edilebileceği gibi ön kısımda yoğunlaşan makyaj sonrasında incelen farlar LED gündüz aydınlatmalarına da kavuşurken ön panjur tasarımı bütün modellerde farklı. Değişik jant kapağı seçeneklerine kavuşan üçlünün iç mekanında daha da az değişiklik bulunuyor.


Üç farklı yükseklik ve dört farklı uzunlukta alınabilen araçlarda kullanılan motorlardan en küçük olanı 2 litre hacimli. 115 beygir güç, 280 Nm tork üretebilen ünite 5 ileri vitesli manuel şanzımana sahipken diğer motorlar 6 ileri vitesli üniteyle eşleştirilmiş.


2.3 litre hacimli turbo Diesel motorun 130 ve 150 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunurken bu üniteler sırayla 320 ve 350 Nm maksimum torka sahip. 3 litre hacimli motor 180 beygir güç, 400 Nm tork üretebilirken bu üç motorla birlikte 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman da alınabiliyor.

2 yorum:

  1. çok saçma bi hareket bence peguot varken diğerleri satılmaz bile belki fiat ama oda bizim ülkede olur yedek parçası servisi vesayire

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tersine, bu tip çalışmalar AR-GE masraflarını minimumda tutarak farklı pazarlarda aynı aracı, değişik markayla satabilmeyi sağlıyor. Sonuçta birbirinin aynısı araçlardan bahsediyoruz ve bir ülkede birinin satıp diğerinin şansı olmadığını söylemek bile yapılanın doğru olduğunu gösteriyor. Örneğin bizde Fiat daha fazla satacakken Fransa'da esamesi okunmayacak. Bu pazarı kaybetmemek için aynı arac Fransız markasını basmak iyi fikir.

      Sil