17 Nisan 2014 Perşembe

Dodge Charger


Ana markada bir süredir büyük değişiklikler yapmayan Fiat satın aldığı Amerikan firmalarındaysa yeniliğe doymuyor. Bunun bir örneği 2014 New York otomobil fuarında Dodge standında görülebiliyor.

Neredeyse bütün gövde panelleri yenilenen Charger'ın en büyük farklılığı ön kısımda. Büyük bir Dart'a benzetilen aracın farlarında LED gündüz aydınlatması kullanılırken üst donanıma sahip olan modellerde sis farları da aynı teknolojiyi kullanıyor. Ön panjuru genişleyen Charger'ın tamponuna da siyah bir bölüm eklenmiş.


Yeni jant ve renk seçenekleri sunmaya başlayan Dodge arka bölümde daha küçük bir spoiler, yeniden tasarlanmış LED stoplar ve farklı bir tampon bulunuyor.

İç mekanda gösterge panelinin elden geçirildiği görülürken direksiyon simidinin de tasarımı yenilenmiş. Orta konsolun alt bölümünde de yeni kumanda elemanları kullanılırken vites kolunun da tasarımı değişmiş. Gösterge panelinin orta bölümünde yer alan ekran biraz daha büyürken yeni döşeme renkleri de donanıma eklenmiş.

Kaputu altında bir yenilik olmayan otomobilde kullanılan 3.6 litre hacimli v6 motor 292 beygir güç, 353 Nm tork üretebilirken 5.7 litre hacimli v8 ünite 370 beygir güç, 535 Nm tork üretebiliyor. Her iki motor da 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder