15 Nisan 2014 Salı

Chevrolet Corvette Z06 Convertible


En güçlü Corvette'in üzeri açıldı. Ocak ayında tanıtılan sert tavanlı kardeşinin ardından 2014 New York otomobil fuarında sergilenecek olan otomobil GM'in şimdiye kadar ürettiği en yüksek performanslı cabriolet olma şerefine de erişmiş.

Tasarımında büyük bir sürpriz bulunmayan otomobilde karbon fiber splitter, yan etekler ve spoiler, önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar, ek hava çıkışına sahip kaput, karartılmış aydınlatma grubu ve genişletilmiş dört egzoz çıkışı gibi coupé kardeşinden alınmış detayların yanında 50 km/s sürate kadar açılıp kapatılabilen bez tavan da bulunuyor.


İç mekanı da Z06 Coupé'den alınan Convertible'da alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, orta konsolda büyük dokunmatik ekran, yüksek yan desteklere sahip koltuklar ve dijital devir göstergesi gibi aksesuarlar bulunuyor.

Standart donanımında önde 371, arkadaysa 365 mm çaplı fren diskleri yer alan otomobilin opsiyonel donanımında bulunan karbon seramik disklerin çaplarıysa 394 ve 388 mm.

Kaput altında yer alan 6.2 litre hacimli v8 motor kompresör besleme yardımıyla 650 beygir güç, 880 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 7 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan Z06 ailesinde 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ek ücret karşılığında alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder