19 Nisan 2014 Cumartesi

Audi TT Offroad Concept


Bu yıl Çin'de tanıtılacak olan konseptler arasında bir de Audi sürprizi yer alacak. Alman üretici sportif modeli TT'nin ismini taşıyan hibrit bir SUV konseptini Pekin'de sergileyeceğini açıkladı.

Son zamanlarda sergilenen diğer Audi konseptleri gibi hatları köşeli olan otomobilde altıgen ön panjur, LED aydınlatma grubu, sportif görünümlü ön tampon, şişirilmiş çamurluklar, 21 inç çaplı jantlar, kapılara gömülmüş kollar, gövdenin alt kısmını baştan başa saran koyu renkli koruma, çift egzoz çıkışı ve bombeli tavan yapısı dikkat çekiyor.


İç mekanda da köşeli hatlar görülebilirken TT Quattro Sport konseptinde kullanılan parçalar da gözlerden kaçmıyor. Alt kısmı düzleştirilmiş çok fonksiyonlu direksiyon simidi, tamamı dijital gösterge paneli, yuvarlak havalandırma ızgaraları, metal pedal seti, yükseltilmiş vites konsolu ve minimal orta konsol şık görünürken iç mekanda görülen kapı kolları da iç kaplamalara gömülmüş.

Tavanı ve kapı içlerinde Alcantara kullanılan konseptte bulunan dört adet tekli koltuk yüksek yan destekleriyle TT ruhunu yansıtırken arka koltuklar için eğlence sistemi ve ara bölümde ek depolama alanları bulunuyor. Sırtlıkları katlanabilen arka koltuklar sayesinde şık görünümlü bagaj bölümü genişletilebiliyor.


Kaputu altında bulunan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor 292 beygir güç, 380 Nm tork üretebilirken bu güç ön aksa 6 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla aktarılıyor. Arka aksa, 115 beygir güç, 270 Nm tork üretebilen iki elektrik motoru hükmederken toplamda 408 beygir güç, 650 Nm tork kullanıma sunulmuş.

Ortalama yakıt tüketim değeri 1.9 litre/100 km olarak açıklanan konsept 54:46 ağırlık dağılımına sahip. 0'dan 100 km/s ssürate 5.2 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış. Sadece elektrik motorlarıyla kullanıldığında 50 km menzile sahip olan araç bu halde 130 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder