7 Mart 2014 Cuma

Subaru VIZIV 2


Subaru'nun konsept modelleri son sürat tanıtılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Cenevre otomobil fuarında yüzünü gösteren VIZIV bu yıl aynı fuarda yeni şekliyle karşımıza çıkıyor.

Eskisinden daha köşeli bir tasarıma sahip olan otomobil seri üretime daha yakın görünümüyle dikkat çekiyor. Tamponlar üzerine korumalar yerleştirilirken hem ön hem de arkada LED teknolojisine sahip aydınlatma elemanları görülüyor. İnce yan aynaları ilk versiyona göre kalınlaşırken bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler de büyümüş.

Gizli kapı kollarına sahip olan VIZIV 2 üç kapılı gibi görünse de aslında beş kapılı bir araç. Ön kapılar yukarıya doğru açılırken arka kapılar geriye doğru açılıyor. Cam tavanı da büyüyen konseptin kapı kolları oldukça ince bir tasarıma sahipken B sütunu bulunmuyor.


4.435 mm boya, 1.920 mm genişliğe ve 1.530 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.730 mm olarak açıklanırken jant çapları 20 inç.

İç mekanda alt ve üst kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidi, karbon fiber kaplamalar, üç boyutlu efekler sunan gösterge tablosu, çift ekrana sahip orta konsol ve kısa bir vites topuzu dikkat çekerken yaşam alanında dört adet tekli koltuk yer alıyor.

Kaputu altında hibrit bir ünite yer alan konseptin 1.6 litre hacimli benzinli motoru turbo beslemeye sahip. Önde bir, arkadaysa iki elektrik motoru bulunan otomobil sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemini barındırıyor.

1 yorum:

  1. Ic tasarim guzel. Onceki modeli cogunlikla andiriyor. On ve arkadaki "cicekleri" nazarlik diye koydular herhalde?!

    YanıtlaSil