7 Mart 2014 Cuma

Maserati Alfieri


Bu yıl Cenevre'ye konseptle gelen üreticiler arasında son yıllarda çıkışta olan Maserati de bulunuyor. İtalyan üreticinin tanıttığı otomobil gelecekte üretilme ihtimali olan çok şık bir coupé.

24 cm kısaltılmış aks mesafesine sahip bir GranTurismo MC Stradale temeli kullanan konsept 4.590 mm boya, 1.930 mm genişliğe ve 1.280 mm yüksekliğiyle temellerini kullandığı araçtan küçük bir yapıya sahip. Yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken konseptte LED aydınlatma grubu ve büyük bir ön panjur kullanılmış.


İnce yapılı yan aynalar, kalın yan etekler, çerçevesiz kapı camları, şişkin çamurluklar, tavandan geriye uzanan kambur, difüzör ve çift egzoz çıkışıyla sportif görünümü pekişen otomobilde 20 ve 21 inç çaplı jantlarla mavi renkli fren kaliperleri bulunuyor.

2+2 oturma düzenine sahip olan coupé minimalist bir iç mekan tasarımına sahip. Gösterge paneli ve orta konsol büyük birer ekrandan oluşurken vites konsoluna oval tasarımlı analog saat eklenmiş.

Kaputu altında tanıdık 4.7 litre hacimli v8 motora yer verilen otomobil 460 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. Arkadan itişli konseptin şanzımanı da 6 ileri vitesli yarı otomatik bir ünite.

3 yorum:

  1. Maserati de olmasa tasarım göremeyeceğiz dünyada.
    Eğer böyle harika v8 motorlar ortadan kalkıp elekrikli ve sessiz yada Bmw M6 gibi boktan sesli turbo motorlar gelirse artık otomobil tutkusu bu gidişle yok olacak. ağlamak istiyorum

    YanıtlaSil
  2. otomobillere olan tutkumu anlayamayanlara artık tek kelimeyle cevap verecem "maserati", gerisini onlar düşünsün.

    YanıtlaSil
  3. hayatımda gördüğüm en güzel tasarımlı araba 100 yılın tasarımı bişey demiorum artık helal olsun maserati

    YanıtlaSil