8 Mart 2014 Cumartesi

Audi TT Quattro Sport


2014 Cenevre otomobil fuarında yeni nesil TT ve daha sportif versiyonu TTS'i tanıtan Audi'nin bir de sürprizi oldu. Alman marka aynı aileye gelecekte katılması muhtemel RS versiyonunu da bir konsept olarak tanıttı.

Geniş hava girişleri ve bir splitter ile donatılan ön tamponunda açık renkli ve petek desenli ızgaralar dikkat çekerken 20 inç çaplı jantların tek bijonlu oldukları görülebiliyor. Süspansiyon sistemi alçaltılan otomobilde genişletilmiş çamurluklar, büyük bir spoiler, difüzör, hava çıkışlarına sahip arka tampon ve çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor.


İç mekana geçildiğinde kardeşlerinden daha sade olduğu söylenebilecek konseptin kapı içlerinden kol dayanakları ve hoparlörler çıkartılmış. Yarış koltukları ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine sahip olan aracın direksiyon simidi üzerine motor çalıştırma düğmesi ve diğer bazı kumandalar eklenmiş.

Kaputun altında 2 litre hacimli üniteyi koruyan Audi turbo beslemeyle donattığı üniteden 420 beygir güç, 450 Nm tork alabilmiş. 1.344 kg ağırlık, dört tekerlekten çekiş sistemi ve çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate hızlanma 3.7 saniyede gerçekleşiyor.

3 yorum:

  1. direksiyon resmen ferrari çakması bu kadar da olmaz yahu

    YanıtlaSil
  2. 5 silindirli motor tutmadı galiba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmasına tuttu da adamların üzerinde sürekli tüketim ve emisyonu aşağıya çekme baskısı var. Euro6'nın da vereye girmesiyle birlikte bu tür güç seviyelerini daha küçük hacimlerde göreceğiz gibi.

      Sil