27 Şubat 2014 Perşembe

Volvo Concept Estate


Volvo'nun geçen yıl sergilemeye başladığı şık konsept ailesine bir model daha katıldı. Concept Coupé ve Concept XC Coupé ile başlayan seri Concept Estate ile devam ediyor.

Bu sefer şık bir shooting brake olarak karşımıza çıkan konsept XC Coupé'nin alçaltılmış hali gibi görünüyor. LED farlar ve geniş ön panjuruyla ön görünümünü Concept Coupé ile paylaşan aracın platformu da diğer iki konseptle aynı. Şişkin çamurluklar ve 21 inç çaplı jantlarla güçlü bir görünüme sahip olan otomobilin küçük yan aynaları ve B sütununun iptal edilmiş olması yan görünümü sadeleştirmiş.


Cam tavan ve ilginç şekilli LED stoplarla da dikkat çeken otomobilin arka kısmında da Concept XC Coupé'nin izleri görülebiliyor. Bagaj kapağının üzerine bir spoiler ekleyen Volvo arka tamponun altına iki adet dörtgen egzoz çıkışı yerleştirilmiş.


Sade sayılabilecek bir iç mekana sahip olan konseptte üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, bir tablet olarak düşünülmüş orta konsol, ince uzun havalandırma ızgaraları ve sade bir vites konsolu dikkat çekiyor. Dört adet tekli koltuğa sahip olan aracın sütunlarıyla birlikte tavanı da koltukların arkasında kullanılan kumaşla kaplanmış.

Taban ve emniyet kemerleri için turuncu rengi seçen Volvo şeffaf bir zemine sahip olan bagaj bölmesinin altına ikinci bir saklama alanı eklemiş. Yükleme bölümünün duvarlarına da kapaklı gözler eklenirken arka koltuklar yatırılarak bagaj hacmi büyütülebiliyor.

1 yorum:

  1. xc90 ve s80 nin yeni kasasını 4 gözle bekliyorum mütiş olucak gibi geliyor ...

    YanıtlaSil