17 Şubat 2014 Pazartesi

Volkswagen Scirocco


Volkswagen'in 6 yıl önce dirilttiği ve o tarihten bu yana başarılı satış rakamlarına ulaşan üç kapılı modeli Scirocco makyajlandı. Otomobilin motor seçeneklerinde de farklılıklar bulunuyor.

Farklı yapıya sahip farlar ve ön panjurun yanında Golf GTI'ınkini andıran tamponlara kavuşan Scirocco'da sunulan jant seçenekleri de güncellenmiş. Stopları da hafifçe makyajlanan otomobilin bagaj kapağında da bu nedenle değişiklikler yapılmış.


İç mekanına bakıldığında ilk başta pek bir farklılık görülmese de gösterge paneli, direksiyon simidi ve  havalandırma ızgaraları makyajlanmış. El freni yanına kapaklı bir göz yerleştirilirken orta konsolun üst kısmına, Beetle'da olduğu gibi üç gösterge eklenmiş.

İç mekanda kullanılan kaplamalara da eklemeler yapan Volkswagen, Scirocco R hariç bütün modellere Start/Stop eklemiş. 1.4 litre hacimli TSI motorun 125 beygir güç üretebilen versiyonu tanıtılırken 160 beygir gücündeki versiyonun Avrupa'da iptal edilmiş olması kötü haber.


2 litre hacimli benzinli motorun 180, 220 ve 280 beygir güç üretebilen versiyonları bulunurken aynı hacimli Diesel ünitenin 150 ve 184 beygir güç üretebilen versiyonları bulunuyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabilen motorlarda 7 ileri vitesli DSG de tercih edilebilecek.

4 yorum:

  1. hic yorum yok. ilginc. ben acilisi yapayim: yenilenmis apaci arabasi

    YanıtlaSil
  2. let stop gerekiyodu bu araca.iyi olmuş

    YanıtlaSil
  3. Arka stoplarda içe doğru keskin bir çizgi verilmesi iyi olmuş. Mercedes A serisindede böyle birşey gereli arka stoplar çok basit ve yumuşak

    Üç yeni gösterge ve yeride gayet güzel olmuş

    160 hp lik motorun iptalinin arkasında T.C Hükümeti var gibi. Ver 50 bin ÖTV yi 2.0 motora anca o zaman biraz iyi gitsin scirocco:) yazık olmuş

    125 Hp scirocco da herkeze hitap etmez malesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. henüz o kadar uzun boylu değil.vw grubu zaten yavaş yavaş vazgeçiyor 160 hp'lik motordan.önce golf'te iptal edildi şimdi sıra scirocco'ya geldi.büyük ihtimalle passat ve tiguanda da iptal edilecek daha sonra

      Sil