21 Şubat 2014 Cuma

Volkswagen Golf GTE


Alman üretici Volkswagen'in en popüler model ailesi genişlemeye devam ediyor. Bu sefer üretici hem sportif hem de düşük tüketime sahip olan versiyonlara aynı anda tek bir araç ekledi.

Tasarımdaki farklılıkları Golf GTI'dan alınmış gibi duran otomobilin ön tamponu bu araçla e-Golf'ün bir karışımıymış gibi görünürken arkada yer alan spoiler ve çift egzoz çıkışı da sportif görünümü pekiştiriyor. Standart olarak 16 inç çaplı jantlarla alınabilen otomobilin opsiyonel donanımında 17 ve 18 inç çaplı jantlar da yer alıyor. Bu arada ön panjur ve farlar altında bulunan ve sportif modellerde kırmızı olan şerit bu araçta mavi.


İç mekanda da GTI esintileri yaşanıyor. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti ve siyah konsol kaplamalarına sahip olan Golf GTE'nin koltuklarında da ekose desen kullanılmış.

Kaputu altında 148 beygir güç üretebilen turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli benzinli motor yer alan otomobilin elektrik motoruysa 101 beygir gücünde. Karma kullanımda 201 beygir güç, 350 Nm torka sahip olan araç 0'dan 100 km's sürate 7.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 217 km/s.

Prizden şarj edilebilen Golf GTE'nin sadece elektrik motoruyla kullanıldığında ulaşabildiği maksimum sürat 130 km/s olarak açıklanırken menzil 50 km. Karma kullanımda tüketim ortalaması 1.8 litre/100 km olarak açıklanan otomobilin menziliyse 940 km.

9 yorum:

  1. hibrit kelimesi yazıda kullanılmamış aracın üzerinde de yok sanırım. garip geldi toyota'yı çağrıştırır diye mi kullanılmıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle aracın sportifliği üzerinde durmak için yaptılar.

      Sil
  2. Simdi bu 1.2 diesel olsa 0.8/100 km mi olacakti? Hakkaten niye yapmiyorlar ki? Ya da buna tup de takilabilir di mi? :) (rumuz: mezarci)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem çok sportifliği Kalmaz hem de gerek yok Avrupa pazarı için. Belirli değerlerin altında kalıp düşük vergi dilimine girmesi yeterli satış başarısı için.

      Sil
  3. buna 100bin verilir tr de

    YanıtlaSil
  4. doğuş bunu getirmez getirse de 240 milyara satar ya da öyle saçma bir donanımla getirir ki almak mantıksız olur. yani hiç göstermeseydin daha iyiydi be kardeşim...

    YanıtlaSil
  5. en azından böyle arabalar da var deyip kapının önündekilere bakarak ağlamazdık.

    YanıtlaSil
  6. iç mekan resmi normal GTE resmi sanırım.sol tarafta şarj göstergesi olması lazım.Düzeltilmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GTE zaten haber. Şarj göstergesi e-Golf'te var.

      Sil