20 Şubat 2014 Perşembe

Renault


Renault'nun turbo Diesel motor üretimi konusunda başarılı olduğu bir gerçek. Ağır vasıtalarda bile başarılı tüketim rakamlarıyla dikkat çeken Fransız üretici son olarak küçük hacimli ünitelerini Mercedes modellerinin kaputları altına yerleştirmeyi de başarmıştı.

Geçtiğimiz yıl 1.6 litre hacimli dCi motorun 130 beygir güç üretebilen versiyonuyla karşımıza çıkan firma şimdi de bu motorun çift turbo beslemeye sahip versiyonunu tanıttı. 160 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen motor 2 litre hacimli üniteden %25 daha az yakıt tüketecek.

11 yorum:

  1. motor iyiymiş de takacak kasa yok, gerçi laguna coupe ye taksalar alınır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük araçlara takacaklarmış. Gerçi Hoş bir Mégane GT dCi olur bununla ama bakalım yapacaklar mı.

      Sil
  2. her 100.000 de bir patlayan tek bir turbo vardı simdi iki oldu desenize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 250.000 300.000 gibi kilometreler devirip enjektörleri sorun yapan, yıpranan dci motorlar gördüm de turbo patlatanını pek görmemiştim. vw nin tdi ile karıştırdınız sanırım. bu caddy lerde falan vardı hani.

      Sil
  3. bir makine mühendisi bir motoru pekala otomobil bloğuna koyabilir neden olmasın? motorun çift turbo olmasına istinaden 170+ beygirlik olması iyi olurdu ama zamanla geliştirileceğini ümit ederim (dimi reno?).

    YanıtlaSil
  4. Peki bu çift turbo sağlıklı mı, uzun yıllar gider mi sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmesi için tasarlanıyor ama sonucu zaman gösterecek.

      Sil
  5. renault f1 de harika işler yaptı keza bunu son yıllar da küçük motorlu araçlara da uygulamayı başardı.ama malesef türkiyede fransız markalarına bir ön yargı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahsettiğiniz önyargının çok da haksız olduğunu düşünmüyorum.ne sorunsuzluk ne de kalite olarak almanları asla yakalayamadı fransızlar.hatta fransız diyince gözümüzün önüne fluence,301,symbol gibi araçların gelmesi katlıyor bu önyargıyı ki kaliteli araçları bile sınıfının gerisinde

      Sil
  6. renoya bak sen.bmw yapar mı dediğim şeyi reno yaptı valla helal olsun.mercedes'te görmek dileğiyle diyelim bu sefer :)

    YanıtlaSil
  7. bu motor güç bakımından iyi görünüyor ama reno'nun yapacağı (her zamanki gibi) yanlış şanzıman seçimi (otomatik şanzımanlı modellerde) ile yakıt tüketimi açısından tam bir hayal kırıklığı yaşatacağı kanaatindeyim.

    YanıtlaSil