6 Şubat 2014 Perşembe

Renault KWID


Zaten yüksek olan nüfusu ve giderek büyüyen pazarıyla üreticilerin iştahını kabartan ülkeler arasında bulunan Hindistan otomobil dünyasının en büyük fuarlarından birisine de ev sahipliği yapıyor. Pazarın önemini kavrayan firmalardan olan Renault prömiyeri Avrupa dışında yapılan ilk konseptini Yeni Delhi'de sergiledi.

Fransız markanın diğer konseptleri gibi oldukça fütüristik bir yapıya sahip olan aracın genel olarak yuvarlak hatlara sahip olduğu söylenebilir. LED aydınlatma grubu, şişkin çamurlukları, çift renkli büyük jantları ve kısa tampon-tekerlek mesafelerine sahip yapısıyla dikkatleri üzerine çeken crossover yukarıya doğru açılan kapılara sahip.


Çift renkli gövdesi üzerinde dekoratif küçük noktalar görülebilen konseptin B sütununda arkaya doğru açılabilen bir parça bulunuyor. Tavana gizlenen quadcopter için düşünülen bu koruma aynı zamanda spoiler görevini üstlenmiş. Quadcopter ile yolcular kuş bakışı fotoğraf çekebildiği gibi trafik ve yol şartları da kontrol edilebiliyor.

İç mekanda da fütüristik çizgisi bozulmayan aracın bu bölümünde U şekilli direksiyon simidi, dijital göstergeler, ağ biçimli döşemeler, havada duruyormuş gibi görünen koltuklar ve bulunmayan şaft tüneli dikkat çekerken arka koltuk yolcuları için düşünülen klima kumandası ön koltukların arasına eklenen direk üzerinde konumlandırılmış.

Gelecekte kullanılması muhtemel bir elektrik motoru için uygun yapıya sahip olduğu açıklanan konseptte turbo beslemeye sahip 1.2 litre hacimli benzinli motor ve çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ikilisi görev yapmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder