26 Şubat 2014 Çarşamba

Opel Astra OPC EXTREME


Opel'in sportif araçları arasına bir yenisi katılacak gibi görünüyor. Bu yıl Cenevre'de Astra OPC'nin daha da güçlü bir versiyonunu sergileyecek olan üretici bu otomobili sınırlı üretime almayı da düşünüyor.

Tavanından 19 inç çaplı jantlarına kadar hemen hemen her noktasında karbon fiber kullanılan araç 100 kg hafifletilirken ek hava çıkışlarına sahip kaput, büyük bir splitter, çift spoiler, difüzör ve dört çıkışa ahip egzoz sistemi dikkat çeken detaylar arasında.


İç mekana geçildiğinde karbon fiber kaplamalar, yenilenmiş kapı iç döşemeleri, Recaro imzalı yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve arka kısımda bulunan takla kafesi dikkat çekerken arka koltuklar da bu araçta bulunmuyor.

6 ileri vitesli manuel şanzıman ve 370 mm çaplı disklere sahip Brembo imzalı fren sistemine sahip olan otomobilin performans verileri açıklanmasa da turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorun 300 beygir üzerinde güç ürettiği belirtildi.

1 yorum:

  1. opel in insignia ile başlattığı değişim rüzgarının astra üzerindeki etkisi çok şaşırtıcı. bu denli büyük bir değişim bir alman markasından beklenmeyecek düzeyde bir cesaret. şu an piyasadaki c segmenti araçlar içinde dış tasarımı en çekici olan bana göre astra. muhteşem bir iş çıkardılar. ama bu tasarım dilinin corsa üzerinde de uygulanması gerekiyor. diğer firmaların da yaptığı gibi daha fazla kişiselleştirme opsiyonlu bir corsa, b segmentinde de iyi işler çıkarabilir.

    YanıtlaSil