24 Şubat 2014 Pazartesi

Hyundai Intrado


2014 Cenevre otomobil fuarında konsept araç tanıtacak firmalar arasına Hyundai de katıldı. Güney Kore merkezli üreticinin otomobili fütüristik görünümlü bir crossover.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobilin ön kısmında siyah renkli, büyük bir panjur görülebilirken aydınlatma grubunun tamamı LED teknolojisine sahip. Çamurluklarının hem önü hem de arkası ilgiç şekilli kaplamalara sahip olan konseptin yan aynaları bulunmazken kapı kolları da kapılara gizlenmiş.

Büyük jantlarıyla güçlü bir görünüme sahip olan Intrado'nun dar yan cam yüzeyleri ve kalın tutulmuş yan etekleri de sportif duruşa katkıda bulunuyor.


İç mekanda minimalist bir yaklaşım içerisine giren Hyundai dijital gösterge panelinin önüne oval sayılabilecek bir direksiyon simidi yerleştirlmiş. Dış mekanda bazı yüzeylerin iç kısımlarında kullanılan turuncu renk iç mekanın büyük kısmını kaplamış. Orta konsolunda düğme sayısı fazla tutulmayan otomobilin hem bu bölümünde hem de kapı içlerinde karbon fiber kaplamalar bulunuyor.

Kaputu altında da oldukça fütüristik bir motor bulunan konsept hidrojen yakıt hücresine sahip. 36 kWh kapasiteli pillere sahip olan Intrado'nun menzili yaklaşık 600 km. 0'dan 100 km/s sürate 8 saniyede ulaşabildiği açıklanan crossover 180 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor.

3 yorum:

  1. sıkı dur juke, hyundai geliyor

    YanıtlaSil
  2. (evoque+infiti fx)/10 = hyundai intrado

    YanıtlaSil
  3. abi o ne çirkin bir turuncudur ya.

    YanıtlaSil