19 Şubat 2014 Çarşamba

Ford Expedition


Ford'un büyük SUV modeli Expedition da yeni yıla makyajlanarak giren araçlar arasına katıldı. Görünümü yine heybetli olan aracın büyük sürprizi kaput altında yatıyor.

Ön panjuru hafifçe makyajlanan aracın ön tamponuysa daha kapsamlı bir değişim yaşamış. LED aydınlatmalara sahip olan tamponda daha büyük hava girişleri bulunuyor. Jant tasarımları da yenilenen Expedition'da bu parçaların çapları 22 inçe kadar büyüyor. Aracın arka kısmındaysa en büyük değişim Ford logosu altına eklenen ve stoplar arasında boydan boya uzanan çıta.


İç mekan tasarımı genel anlamda aynı kalan Expedition'ın yenilenen gösterge tablosuna çift ekran eklenirken orta konsolda kullanılan havalandırma ve ses sistemi kumandaları da farklı. Yaşam alanında farklı döşeme renkleri seçilebilirken donanıma daha büyük dokunmatik ekran, ambiyans ışıklandırması, anahtarsız çalıştırma ve 10 hoparlörlü Sony ses sistemi eklenmiş.

Makyaj öncesinde olduğu gibi biri 3.022, diğeri 3.327 mm uzunluğunda iki farklı aks mesafesiyle alınabilen aracın direksiyon sisteminin yanında süspansiyon sistemi de yenilenmiş.

Küçük kerdeş Explorer'ın turbo beslemye sahip 2 litre hacimli bir motorla donatılmasının ardından sürekli 8 silindirli motorlara sahip olan Expedition da 6 silindirli bir motorla donatıldı. Detaylı teknik verileri henüz açıklanmayan aracın turbo beslemeye sahip 3.5 litre hacimli ünitesinin en az 365 beygir güç, 570 Nm tork üreteceği açıklandı.

2 yorum:

  1. burun tasarımı neden bu kadar sıradan acaba? infiniti'den falan ilham alın be.

    YanıtlaSil
  2. Iste bunlar hep araba! :)

    YanıtlaSil