17 Şubat 2014 Pazartesi

Ferrari California T


2012 Cenevre otomobil fuarında cabriolet modellerinden California'nın rötuşlanmış halini sergileyen Ferrari bu yıl yine aynı fuarda aracın makyajlanmış halini sergileyecek. Otomobilin en çok değişen yeriyse kaputu altında saklı.

Yeni hava girişlerine sahip olan makyajlı ön tampon, büyük hava çıkışlarıyla donatılan kaput, farklı far tasarımı, elden geçirilen yan görünüm, yeni jantlar, daha sportif görünen arka tampon ve daha büyük bir difüzörle çok daha dinamik duran otomobilin dış görünümü F12berlinetta'yı andırıyor.

İç mekanında da farklılıklar bulunan otomobilin direksiyon simidine daha fazla kumanda düğmesi eklenirken simidin sol kısmında da ek kumandalar dikkat çekiyor. Orta konsolu da yenilenen otomobilde daha büyük bir dokunmatik ekran, farklı havalandırma düğmeleri, boylamasına yerleştirilmiş düğmelere sahip vites konsolu ve ortada bulunan havalandırma ızgaraları arasına eklenen gösterge dikkat çekiyor.


California'nın karbon seramik fren disklerini ve süspansiyon sistemini de elden geçiren Ferrari çekiş kontrol sistemini de yenilemiş. Otomobilin asıl teknik yeniliğiyse kaputu altına eklenen çift turbo besleme. Turbo beslemenin Formula 1'e girmesiyle birlikte yol otomobillerini de aşırı beslemeyle donatmaya başlayan Ferrari'nin kardeş firması Maserati zaten bu yolda ilerlemeye başlamıştı.

California'ya T ekini kazandıran ünite 3.9 litre hacimli bir v8. 560 beygir güç, 750 Nm tork üretebilen ünite eskisinden yaklaşık %15 daha az yakıt tüketebiliyor. Üstelik buna rağmen 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.6 saniyeye inip maksimum sürati 316 km/s'i bulmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder