4 Şubat 2014 Salı

BMW 4 Serisi Gran Coupé


BMW'nin model aileleri genişlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde güncel araçlarının yeni motor seçeneklerini tanıtan Alman üretici şimdi de 4 Serisi'nin yeni kasa seçeneğini gün yüzüne çıkardı.

3 Serisi Gran Turismo'nun ardından sürpriz yapan BMW'nin yeni modelinde önceki Gran Turismo versiyonlarında olduğundan daha sportif bir duruş elde edilmiş. Boyu, eni ve aks mesafesi 4 Serisi Coupé ile aynı olan aracın tavanı 112 mm uzatılırken yükseklik de 12 mm artmış.


Tamponlarında ufak tefek değişiklikler görülebilen aracın tasarımında büyük bir sürpriz bulunmuyor. Gran Turismo modellerinin genelinde olduğu gibi hatchback yapıya sahip bir bagaj kapağı ve çerçevesiz camlara sahip olan otomobilin iç mekanında da ön kısımda bir yenilik göze çarpmıyor.

Arka koltuklarda daha bol yaşam alanı sunan 4 Serisi Gran Coupé'nin bagaj hacmi 380 litre olarak açıklanırken 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltuk sırtlıkları sayesinde bu hacim 1.300 litreye kadar genişletilebiliyor.

Kaputunun altında da sürpriz barındırmayan yeni modelin dört ve altı silindirli üniteleri coupé ve cabriolet gövde seçeneğine sahip olan kardeşleriyle paylaşılacak.

8 yorum:

  1. 3 serisinin gran coupe modeli yok.bir dalgınlık durumu var :)

    sanırım a5 sportback'in sportifliğini bulamıcaz bu araçta.makaleden anladığım kadarıyla biraz daha yüksek yapılı bir araç bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok tabi ya, ne alaka. :) düzelttim hemen.

      Sil
    2. Çok yüksek değil bu arada. Coupe'den biraz daha yüksek sadece. 3 Serisi'nden daha alçak hala.

      Sil
    3. umarım meydan a5 sportback:'e kalmaz bmw'leri görmek çok iyi eliyo :) fiyat tahmininiz nedir?

      Sil
    4. A.B.D.'de Coupé ile aradaki fiyat farkı 725 Dolar olarak açıklandı. Türkiye'de de çok açılacağını sanmam.

      Sil
  2. C sütunu sonrası A5 sportbackdeki gibi durmuyor. bu araçta zorlama olmuş eğreti durmuş. ayrıca a4 ve a5'deki malzeme kalitesi yeni 3 ve 4 serisinde yok maalesef. tek teselli arkadan çekiş.

    YanıtlaSil
  3. a5sb denen model yüzünden bmw bunu üretiyor, gidip bir de iç mekandan bahsediliyor. önce amacını belirle kardeş bmw'nin olayı sportif arkadan itiştir iç mekan derdindeysen git audi al bmw'ye laf atma. ayrıca audi daha sportif diyen var audi'nin yol tutuşu daha iyidir (yani kocakarılar da hızlı sürebilir) ama bmw'deki arka aktarma zevki yoktur (kendine güveniyosan dsc'yi kapatıp arka kaydır).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BMW babanın firması mı. istediğim gibi lafımı atarım. tepkiye bak. hem diyosunki a5sb direk rakibi. hem de kıyaslama diyosun. neyle kıyaslayalım onu da söyle bari.250.000 tl'den fazla para ödeyeceğin otomobilde iç mekan kalitesi aramayacak mısın? şuursuz fanatik.

      Sil