18 Şubat 2014 Salı

Audi S1


Son zamanlarda hareketlenen küçük otomobil pazarına bir ekleme de Audi'den geldi. Alman üretici en küçük modeli A1'in en sportif versiyonu olan S1'i tanıttı. Bu araç 2011 yılında tanıtılan sınırlı üretim A1 Quattro'ya ulaşamayanlar için başarılı bir alternatif görünümünde.

Çift renkli olarak alınabilen gövdesiyle daha ilk bakışta dikkat çeken araçta siyah renkli ön panjur, metal korumalı yan aynalar, daha sportif görünen tampon ve yan etekler, LED stoplar, yeni farlar, 17 veya 18 inç çaplı jantlar, stoplar arasında kalan bölümü siyaha boyanan bagaj kapağı, büyük bir spoiler ve dört çıkışlı egzoz sistemi bulunuyor.


İç mekana geçildiğinde büyük değişiklikler sunmadığı görülen S1 ailesinde alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti, gövde rengine boyanmış vites konsolu kaplaması ve opsiyonel olarak sunulan sabit kafalıklı ön koltuklar dikkat çekiyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli bir motor bulunan otomobil 231 beygir güç, 370 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan otomobilde dört tekerlekten çekiş sistemi de bulunuyor. Üç kapılı model 0'dan 100 km/s sürate 5.8 saniyede ulaşabilirken Sportback aynı hızlanmayı 5.9 saniyede tamamlıyor. Her iki aracın da maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.


310 mm çaplı ön fren disklerine sahip olan otomobilin kaliperleri de kırmızıya boyanmış. Üç kapılı modeli Almanya'da 29.950 Euro'dan başlayan fiyatlarla satılacak olan S1'in 5 kapılı Sportback modeli 30.800 Euro'ya alınabilecek.

3 yorum:

  1. bu boyutlardaki bir araç için çok iyi güç seviyesi var. 30000€ almanya fiyatı burada paha biçilemez olacak ööle bakcaz.

    YanıtlaSil
  2. yalnız bir şey dikkatimi çekti.audi'nin s ve rs'lerinde farların şekli değişmezdi ilk defa böyle bir durum görüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakında onlarınki de değişecektir büyük ihtimalle. Erken gösterim havasındadır bu da.

      Sil