14 Ocak 2014 Salı

Subaru WRX STI


İki ay önce sportif sedan modeli WRX ile karşımıza çıkan Subaru şimdi de WRX STI'ı tanıttı. WRX konseptinden esinlendiği belli olan otomobilin detaylarında Impreza WRX STI'dan kalan aksesuarları da görmek mümkün.

Geniş çamurluklar ve yan eteklerle birlikte büyük bir hava girişine sahip ön kaput zaten aracın dinamik yapısını öne çıkarırken altın renkli, 18 inç çaplı jantlar, alt kısmı splitter şeklinde tasarlanmış ön tampon, dev arka spoiler, difüzör ve dörtlü egzoz çıkışları daha da sportif bir görünüm sunmakta.


İç mekanda sade bir yaşam alanı bulunsa da yükseltilmiş yan desteklere sahip koltuklar, Alcantara döşemeler, STI logoları, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti, koyu renkli zemine sahip gösterge tablosu ve kırmızı tepe kısmına sahip vites topuzu dikkat çekiyor. Bu arada torkun lastikler arasındaki dağılımını manuel veya otomatik olarak yapmaya yarayan SI-DRIVE kumanda paneli de ön koltukların arasına eklenmiş.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli bir motor görev yapan WRX STI 305 beygir güç, 393 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan araçta dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

7 yorum:

  1. ey subaru a45amg denen araçtan haberin var mı aloo

    YanıtlaSil
  2. Çift kavramalı sıralı şanzıman yokmuş yav. Dedemin zamanından kalma bi araç üretmiş bunlar

    YanıtlaSil
  3. -simetrik awd var mı araçta?
    -2.5lt boxer mı?

    YanıtlaSil
  4. mcrae imprezasının yüzüne benziyor ve yerini aldığı modelinden daha kaliteli görünüyor. WRX STI aynen böyle devam etmeli hiç bozmadan.

    YanıtlaSil
  5. WRX ve WRX STI Türkiye fiyatları hakkında tahminler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. WRX için 130.000 TL diyorum günümüz vergileri daha da artmazsa. STI 2.5 litre hacimli motorla bunun minimum 2 katı fiyata sahip olur.

      Sil