7 Ocak 2014 Salı

Peugeot 308 SW


Peugeot'nun şık hatchback modeli 308 artık yeni bir station wagon gövdeye sahip. Daha küçük bagaj hacimli kardeşi gibi hafifleyen otomobilin boyu da uzamış.

Tasarımına bakıldığında çizgilerin B sütununa kadar hatchback versiyon ile aynı kaldığı görünen 308 SW'nun arka kısmında farklılıklar mevcut. Günümüzde çoğu station wagonda arka çapraz camların giderek daraldığı görülse de Peugeot bu ezberi bozmuş gibi duruyor. Stoplar da hafifçe makyajlanırken spoiler altına, D sütunu gerisine deflektör eklenmemiş.


İç mekana geçildiğinde ön panelde bir değişikliği olmadığı görünen aracın boyu 4.58, yüksekliğiyse1.47 metreye ulaşmış. Önceki nesil modelden 140 kg daha hafif olan otomobilin bagaj hacmi de 610 litreye ulaşmış.

11 yorum:

  1. bu araçları (psa grubu) alanların üstüne üstlük zevkle (!) kullandığını iddia edenlerin kafa ne kafası çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  2. peugeot go bankrupt yourself mümkünse

    YanıtlaSil
  3. hayir psa grubu arac kullanmiyorum da bu ne nefret yahu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazık şunlara verilen paralara bu paralar kolay kazanılmıyor bu arabaların fiyatları aynı sınıf vwlerle aynı ama malesef muadili olabilmekten çok uzak

      Sil
    2. aynı sınıf vw'ler ile aynı fiyat mı??? belki ufak bir ekleme yapman gerek.vw 'nin neredeyse içinde kliması bile olmayan baz modeliyle peugeot'un en full modeli aynı fiyat olabilir evet. Yoksa Vw'nin şişirilmiş balon olduğunu Türk halkı anlamaya başladı artık.

      Sil
  4. Gerçekten kaliteli görünüyor. beğendim.

    YanıtlaSil
  5. vw'nin peugeot'tan daha kaliteli olduğu doğru ama vw premium veya lüks marka değil ayrıca peugeot da çin arabası değil. ben donanımı yetersiz golf yerine daha donanımlı 308 tercih ederdim. anlamadığım konu abi vw semavi din gibi yaygın yeryüzünde nasıl becerdiler bunu kydumun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deveye diken, insana "çizen" demişler

      Sil
    2. vw normalde donanım olarak geride değil bakmayın türkiyede doğuş oto yüzünden bu durum var.doğuş otonun abuklukları olmasa vw'den başka sadece b segmenti sedan ya da station wagon görebilirdik.o da avrupa pazarında vw'nin b segmenti sedan ve station wagon satmamasından dolayı olurdu.

      Sil
    3. ha bi de premiumlar var onları ekliyim

      Sil
  6. Su araba ile golfu vs. Kiyaslayan adamlar var hala ya. Pejoya anadol muamelesi ceken adam, hic pejo kulllandin mi?

    YanıtlaSil