13 Ocak 2014 Pazartesi

Mercedes-Benz S600


Mercedes'in Detroit listesinde amiral gemisi S600 de bulunuyor. Yenilenen S Serisi'nin en prestijli modeli daha önce de olduğu gibi sade görünümünün altında yüksek güç ve lüks seviyesi sunuyor.


Dış görünümü eskiden olduğu gibi oldukça sade olan otomobilin büyük çaplı jantları, dörtlü egzoz çıkışları ve ön çamurlukların arkasında bulunan "V12" logoları kimliğini belli ederken LED farlar, Magic Body Control ve sürüş yardım paketi standart donanıma eklenmiş.

Sadece uzun aks mesafeli olarak sunulacak olan S600'de kullanılan v12 motorun hacmi 6 litreye ulaşırken çift turbo besleme yardımıyla güç 530 beygire, torksa 830 Nm'ye ulaşmış. Start/Stop sistemiyle de donatılan otomobilin ortalama yakıt tüketim değeriyse 11.1 litreye düşmüş.

11 yorum:

  1. Hani Arda zamaninda soyle demisti:
    Ronaldo bu dunyanin en iyi futbolcusu. Ama Messi bu dunyadan degil!

    Mercedesin bu arabasi da kuskusuz cok iyi.

    Benim merak ettigim, size "bu araba bu dunyadan degil" hissi veren bir model var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabaha kadar murcielago.veyron dediğiniz araç sadece sınır zorlamak için yapılmış.hangimiz daha uzağa işer arabası.ama murcielagonun bi ruhu var.sonradan çıkan bütün lambolar da onun takipçisi oldu

      Sil
    2. evet dediğiniz gibi, sınır zorlamak için yapıldı. veyron'daki teknoloji ve mühendislik akıllara zarar. basma kalıp halk deyimleri yerine belgeselini izlemenizi tavsiye ederim. bazı insanlar neden bu arabanın deyim yerindeyse "hastası" oluyor acaba?

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. +1 pagani icin. veyrondan daha karakterli bir araba.

      Sil
    2. huayra tabi ki teknolojisi ve mühendisliği ile veyron'a yakın fakat işin içine motor girdiğinde bana göre veyron daha karakterlidir. çünkü huayra'da modifiye edilmiş mercedes amg motoru var. oysa veyron'un w16 motoru tamamen kendine has.

      Sil
    3. kendine has derken,tabiki vw grubunun kendi içinde ürettiği bir motor.ama sıfırdan yapılan bir motor değil sonuçta.2 tane v8 tfsi motorun bir araya getirilmesiyle üretilen bir motordan bahsediyoruz

      Sil
  3. onur bey bu araç 4 matic değil mi?

    YanıtlaSil
  4. Hala daha bentleyi tercih ederim.

    YanıtlaSil