13 Ocak 2014 Pazartesi

Chrysler 200


A.B.D.'nin batıp çıkan markalarından olan Chrysler atak yapmaya devam ediyor. Kontrolün Fiat'a geçmesinin ardından gözle görülür şekilde farklılaşmaya başlayan üretici 200 modelinin yeni nesil modellerini Detroit'te sergileyecek.

Yuvarlak hatlara sahip bir tasarım sunan yeni nesil 200 ince yapılı ön panjur, LED aydınlatmalara sahip farlar, kromajlı süslemeler, 17, 18 ve 19 inç çaplı jant seçenekleri, coupé gibi görünen ve dar açıyla geriye doğru alçalan tavan çizgisi, Infiniti ve Audi modellerini andıran arka tasarım ve çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor.


İç mekanında kardeşi Dart'ın izlerini görmek mümkün olan 200'de şık metal süslemeler ve deri döşemeler dikkat çekerken sıfır konumunda zemini gösteren göstergeler, yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar, dev bir dokunmatik ekrana sahip orta konsol, yatık tasarıma sahip ve havalandırma kumandalarına da ev sahipliği yapan vites konsoluyla bu bölümün altında sunulan büyük göz farklı detaylar.


İki adet benzinli motor seçeneğine sahip, Alfa Romeo Giulietta temelli otomobilin 2.4 litre hacimli motoru 184 beygir güç, 235 Nm tork üretebilirken 3.6 litre hacimli v6 295 beygir güç, 355 Nm tork üretebiliyor. Opsiyonel olarak dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılabilen araçlarda 9 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulacak.

10 yorum:

  1. mondeo / x-type ikilisini ve başarısızlığını hatırlatıyor insana

    YanıtlaSil
  2. iç mekanı şahane olmuş

    YanıtlaSil
  3. chrysler'in fiat etkisinin en iyi yanı bence iç mekan özellikle de orta konsol tasarımının iyileşmesi oldu. adamlar önceden trafo paneli gibi tasarlıyordu.

    YanıtlaSil
  4. 1.6 multijet olaydi iyiydi!?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 litre hacimli MultiJet olacak fakat 1.6 için yeterli pazar olduğunu düşünürler mi bilemiyorum.

      Sil
  5. avrupa'da lancia altinda satilacak mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle satacaklar ama Lancia'nın Türkiye'den çekilmeyi düşünmesi pek iyi olmadı bu araç için.

      Sil
  6. bunun için lanciaya mail attım "yeni 200 serisinin lancia adıyla getirmeyi düşünüyor musunuz" diye.. hayır, flavia modelinin türkiyede satışı düşünülmüyor diye geri döndüler. yurt dışından bireysel olarak getirmeye kalksak garanti durumu nasıl olur bunun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkunç olur bence. Satışı olan araçların dışarıdan getirilmesine bile gıcıklık yapılırken gelmeyen bir araç için garanti istemek zor. Ayrıca araç gelmediğinden distribütörün parça depolama zorunluluğu da bulunmuyor ki en ufak sorunda günlerce bekelemek demek oluyor bu.

      Sil
  7. baska araba mi yok bilader Turkiye'de satilanlardan al bir tane. Onu getirtsen yurtdisindan tonla para ziyan olacak.

    YanıtlaSil