15 Ocak 2014 Çarşamba

Acura TLX


Acura'nın Detroit yenilikleri arasında TL modelinin yerine piyasaya çıkması planlanan otomobilin konsept hali yer alıyor. Markanın genel tasarım çizgisini koruduğu görülen araç teknik anlamda büyük yenilikler sunmayacak gibi.

Honda Accord temelleri üzerine geliştirilen konsept TL'den yaklaşık 97 mm daha kısa olsa da aks mesafesi 2.776 mm olarak açıklandı. İnce yapılı full LED farların yanında dinamik görünümlü ön tamponuna da LED aydınlatmalar eklenirken ön panjur diğer Acura modellerinde de aynen kullanılıyor.


Yan etekleri kalın tasarlanan TLX'te 20 inç çaplı jantlar ve büyük ihtimalle seri üretime alınmayacak olan ince yapılı yan aynalar bulunuyor. Sade bir şıklık sunan arka kısımda kısa yapılı bagaj kapağı ve LED stoplar dikkat çekerken kromajlı süslemeler sunan arka tampon da sportif detaylara sahip.

İç mekan tasarımı henüz paylaşılmayan araçta 2.4 ve 3.5 litre hacimli benzinli motorlar kullanılacağı açıklanırken bu üniteler önden çekiş veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte alınabilmekte. Dört silindirli motor 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla eşleştirilirken v6 ünite 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulacak.


Bu arada otomobil henüz bir konsept olsa da Acura aracın yarış versiyonunu da tanıttı. Çift turbo beslemeye sahip 3.5 litre hacimli v6 motorla donatılan otomobil Pirelli World Challenge organizasyonunda GT klasmanında yer alacak.

2 yorum:

  1. tasarım avrupa stili olmuş bunu avrupada accord veya bi isimle satışa sunsunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Accord olacak Avrupa'da. Daha önce TL modelleri böyle olmuştu.

      Sil