10 Ağustos 2013 Cumartesi

Opel ADAM


Motor hacimleri küçülmeye devam ediyor. Turbo besleme sayesinde üretilen güç ve tork değerleri de etkileyici seviyelere ulaşan ünitelerden birisi de Opel'den geliyor.


İlk olarak ADAM'ın kaputu altında yer bulacak olan 1 litre hacimli ünite 115 beygir güç, 166 Nm tork üretebiliyor. Üç silindirli motor, aynı güce sahip 1.6 litre hacimli benzinli motordan %20 daha ekonomik.

2014 yılında kullanıma sunulacak olan ünite yeni geliştirilen ve ağırlığı sadece 37 kg olan 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilecek.

SsangYong Korando


Güney Kore merkezli otomobil üreticisi SsangYong, en modern görünümlü modellerinden olan Korando'yu makyajladı. Dışarıdan bakıldığında rahatlıkla fark edilse de asıl değişim iç mekanda yaşanmış.

LED gündüz aydınlatmasına sahip köşeli farlar, farklı bir ön panjur, yeni ön tampon, daha büyük bir arka spoiler ve LED stoplara sahip olan araçta sunulan jant seçenekleri daha zengin.


Canlı renklerde sunulan deri döşemelerle ahşap ve metal görünümlü kaplamalar iç mekana farklı bir hava verirken merkezlerinde dijital göstergeler bulunan göstergeler Toyota modellerini andırıyor. Üst kısmında dokunmatik bir ekran yer alan orta konsolun daha altında dijital havalandırma kumandaları görülebiliyor.

Kaputunun altında 2 litre hacimli turbo Diesel motora görev verilen Korando'nun 150 ve 175 beygir güç üretebilen iki versiyonu da 360 Nm tork sağlıyor. 6 ileri vitesli manuel ve otomatik şanzımanla alınabilen araçlar iki veya dört tekerlekten çekişli olarak ısmarlanabiliyor.

Toyota Vitz GRMN Turbo


Modifiye ettiği Toyota marka araçlarla dikkat çeken Gazoo Racing Japonya pazarında Vitz adıyla satılan Yaris'e turbo eklemesi yaparak performansı ciddi anlamda artırmış.

Görünümünde de farklılıklar bulunan otomobilde sportif tamponlar, LED gündüz farları, 17 inç çaplı jantlar, yeni yan etekler, geniş bir egzoz çıkışı ve spoiler yer alıyor. Sadece siyah veya beyaz gövde rengiyle alınabilen aracın süspansiyon ve fren sistemleri de güçlendirilmiş.


İç mekana geçildiğinde yüksek yan desteklere ve sabit kafalıklara sahip olan ön koltuklar dikkat çekerken gri zeminli göstergeler, metal pedal seti, özel paspaslar ve sportif direksiyon simidi de donanıma eklenmiş.


Kaputu altında görev yapan 1.5 litre hacimli motora uygulanan turbo besleme sayesinde 152 beygir güç, 205 Nm tork alınabilirken sunulan manuel şanzıman 5 ileri vitesli.

6 Ağustos 2013 Salı

Senner Audi A6 Avant


Superspor modellerin yanında aile otomobilleri için de modifikasyon kitleri geliştiren Senner Tuning Audi A6 Avant versiyonları için geliştirdiği performans paketini tanıttı.

20 inç çaplı jantların haricinde görünümünde bir değişiklik yapılmayan otomobilin yenilenen yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi sayesinde gövde 55 mm alçaltılabiliyor.

3 litre hacimli turbo Diesel motor üzerinde yapılan çalışmalar sonrasında 374 beygir güç alınabilirken maksimum tork değeri de 776 Nm olmuş.

Audi A3 1.6 TDI Ultra


Volkswagen ailesinin düşük yakıt tüketimine ulaşan özel modelleri Seat ve Škoda gibi yan markalara yayıldıktan sonra sonunda Audi'ye de ulaştı. Ultra ekini alan ilk araç A3 1.6 TDI oldu.

Aerodinamik yan etekler, 16 inç çaplı jantlar, düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler, 15 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi ve daha uzun bir son dişli oranına sahip olan otomobil üç veya beş kapılı olarak alınabiliyor.

1.6 litre hacimli turbo Diesel motoru 110 beygir güç üretebilen otomobil 1.205 kg boş ağırlığa sahip. 0'dan 100 km/s sürate 10.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 200 km/s. Aracın ortalama yakıt tüketim değeriyse 3.2 litre/100 km olarak açıklandı.

Satışına Eylül ayında başlanacak olan otomobilin fiyatı Almanya'da 25.200 Euro olacak. Ultra ailesi ilerleyen aylarda diğer TDI ve TFSI motorları kullanarak genişleyecek.

Porsche 911 Carrera 4S


Alman üretici Porsche'den özel bir 911 modeli daha geldi. Bu seferki araç, markanın Facebook sayfasını takip eden insan sayısının beş milyonu bulmasını kutluyor.


Mavi gövde rengi ve beyaz renkli grafiklerin yanında GT3 modellerindekini andıran ön tampon, seviye ayarlı ve daha büyük yapıya sahip spoiler, stopları birleştiren üçüncü fren lambası, 20 inç çaplı, beyaz renkli jantlar ve dört çıkışlı egzoz sistemi aracın donanımları arasında.

İç mekanında farklı bir tasarım görülmeyen otomobilde özel işlenmiş logolara sahip ışıklandırmalı kapı eşik kaplamaları ve alüminyum süslemeler dikkat çekiyor.