11 Mayıs 2013 Cumartesi

Bentley Continental GT ve Mulsanne Le Mans Edition


İngiliz üretici Bentley, Le Mans 24 saat yarışının 90. yaşını Continental GT ve Mulsanne modellerinin özel versiyonlarını sunarak kutluyor. Sadece A.B.D.'de satılacak olan otomobiller markanın bu organizasyona ilk katılımının da 90. yılını kutlarken son zaferin üzerinden geçen 10 yılı da hatırlatıyor.

Araçların tamamının dış mekanında küçük Le Mans Edition logoları bulunurken kromajlı ön panjur ve tampon hava girişleri dikkat çekiyor. Özel jantlarla donatılan araçlardan Mulsanne'da dört çıkışlı egzoz sistemi görev yapıyor.


İç mekanda aydınlatmalı kapı eşik kaplamaları, baklava desenli koltuk ve kapı iç döşemeleri, yeni tasarım analog saat, sınırlı üretim plakası, kafalıklara işlenmiş Le Mans Edition logoları ve metal pedal seti sunan araçların süspansiyon sistemleri de daha sert ayarlı.


Her modelden 48 adet üretecek olan Bentley araçların iç mekanlarında kullanılacak döşeme renkleri ve konsol malzemelerini 6 değişik pakette toplamış. Bu paketlere John Duff, Dudley Benjafield, Woolf Barnato, Tim Birkin, Glen Kidston ve Guy Smith ismlerini veren üretici bu şekilde marka adına Le Mans'ı kazanmış pilotları da hatırlamış.

10 Mayıs 2013 Cuma

Volkswagen Golf GTI Cabrio Austria


Volkswagen Golf'ün sportif üzeri açık modeli GTI Cabrio Wörthersee'ye daha da güçlü bir şekilde geldi. Görünümünde büyük bir farklılık olmayan aracın gücündeyse ciddi artış yaşanmış.

Kırmızı grafiklere sahip gövdesine ince bir spoiler, splitter ve difüzör eklenen otomobilin egzoz sistemi yenilenirken jant çapları 19 inçe yükselmiş. Frenleri güçlendirilen otomobilin süspansiyon sistemi de alçaltılmış.


İç mekanda da kırmızı renkli süslemeleri dikkat çeken aracın ön koltukları Recaro'dan alınırken kapılar ve koltuk kafalıklarına GTI ve Austria logoları işlenmiş. Alt kısmı düzleştirilmiş direkiyon simidine sahip olan otomobilde metal pedal seti de bulunuyor. Yenilenen ses sistemiyse 2.250 Watt çıkış gücü sunuyor.

Performans verileri açıklanmayan konseptin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunun 333 beygir güç üretebildiği açıklandı.

Audi A1 Competition R18 Red Plus


Audi, küçük hatchback modeli A1 için yeni bir kit geliştirdi. Görsel değişikliklerden oluşan paket, markanın Le Mans galibiyeti bulunan yarışçısı R18'in ismini taşıyor.


Otomobilin gövdesine eklenen kırmızı ve gri renkli grafiklerle kolayca tanınabilen yeni kitte yer alan 378 sayısı, birinci gelen R18'in Le Mans'ı kazandığında attığı toplam tur sayısını belirtiyor. Kollarının ortası siyaha boyanan jantlar ve çift çıkışlı egzoz sistemine sahip olan araçta görev yapan spoiler çift katlı hale getirilmiş.

İç mekanda da panellerde gövde rengi üzerine eklenen grafikler ve yeni paspaslar dikkat çekerken direksiyon simidi, vites topuzu ve el freni kolu daha sportif tasarıma sahip.

9 Mayıs 2013 Perşembe

Volkswagen Design Vision GTI


Wörthersee'ye özel bir önem veren Volkswagen, sportif Amarok konseptinin ardından süperspor Golf GTI konseptini de tanıttı. Üreticinin geçtiğimiz yıllarda sergilediği GTI W12 konseptini andıran aracın performansı tahmin edildiği gibi etkileyici.

Üç kapılı Golf temelleri üzerine geliştirilen araç standart GTI'dan daha kısa, alçak ve geniş. Ek hava girişlerine sahip genişletilmiş ön tamponun altında bir splitter bulunurken farların inceltilmiş olması LED aydınlatmaları dışarıya çıkarmış. İnce yapılı yan aynalara sahip olan araçta 20 inç çaplı jantlar ve genişlemiş yan etekler dikkat çekerken kapıların alt kısmından C sütununa doğru uzanan siyah şerit çamurlukların ne kadar genişlediğini gösteriyor.


B sütunu iptal edilen otomobilin kapı camları da çerçevesiz hale getirilmiş. Arka kısmında daha büyük bir spoiler, çift çıkışlı egzoz sistemi, ince yapılı stoplar ve difüzör bulunan aracın fren sisteminde 380 ve 356 mm çaplı karbon seramik diskler görev yapıyor.

İç mekanında bir Audi R8 havası estiren konseptin gösterge paneli ve orta konsolu dijital. Büyük kısmı Alcantara ile kaplanmış olan yaşam alanında yüksek yan desteklere sahip koltuklar, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti, karbon fiber kaplamalar ve bazı Porsche modellerinde gördüğümüz kumaş kapı kolları dikkat çekiyor.


Kaputunun altında çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir v6 motor bulunan araç 503 beygir güç, 560 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve yarı otomatik şanzımana sahip olan konsept 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 300 km/s.

Chevrolet Silverado Texas Edition


Geçtiğimiz günlerde en üst donanım seçeneğiyle karşımıza çıkan Chevrolet Silverado'nun Texas eyaletine özel versiyonu da tanıtıldı. A.B.D. Donanım kalemleri ayrı ayrı da olsa, tam boy pick up pazarının altıda birine sahip olan eyalet dışında da alınabilecek.

Tasarımında büyük bir farklılık olmayan araçlarda kromajlı ön panjur, petek şekilli ızgaralar, yan basamaklar, gövde rengi süslemeler, kromajlı tamponlar, Bose ses sistemi, 20 inç çaplı jantlar ve çeki kancası sunuluyor.

4.3 litre hacimli v6 motoru 285 beygir güç üretebilen aracın 5.3 litre hacimli ünitesiyse 355 beygir gücünde.

Misha Mercedes-Benz C Serisi Coupé


Mercedes C Serisi Coupé sahipleri bu aracın Black Series versiyonlarında sunduğu görünüme sahip olabilmek için farklı üreticilerin sunduğu gövde kitlerine yönelebiliyor. Bu parçaların oldukça popüler hale geldiğini fark eden Misha ürettiği kitlere bir yenisini ekledi.

Büyük hava girişlerine sahip ön tamponuna LED aydınlatmalar da eklenen aracın ön panjuru siyaha boyanırken kaput üzerinde hava çıkışları açılmış. Çamurluklar için genişletme parçaları da sunan firma yan etekleri de kalınlaştırmış.

Gövde kitinden ayrı sunulan jantların çapları 19 inç olarak açıklanırken arka kısımda da değişim dikkat çekici. Biri bagaj kapağında, diğeriyse arka camın üzerinde olmak üzere toplam iki spoiler sunan Misha daha sportif görünümlü arka tamponun alt kısmına difüzör eklerken opsiyonel donanımda dört çıkışlı egzoz sistemi de bulunuyor.

Volkswagen Amarok R-Style


Wörthersee'nin en iddialı üreticilerinden olan Volkswagen bu yıl da organizasyonda farklılıklar peşinde. Daha önce sergilenecek olan araçların çizimleri medyaya dağıtılmış olsa da resmi fotoğrafları su yüzüne çıkan ilk araç pick up Amarok'un sportif bir versiyonu oldu.

İki kişilik bir araç olan R-Style konseptinde alıştığımız Amarok modellerinin aksine iki kapı bulunuyor. Gövdesi alçaltılan pick up 22 inç çaplı jantlarla donatılmış. Yenilenen ön tamponun altına bir splitter ekleyen Volkswagen ön panjuru da makyajlarken farlara LED aydınlatmalar eklenmiş. Çamurlukları da genişletilen pick up basamaklar ve füme renkli yan aynalara da sahip.


İç mekanı da oldukça sportif görünen konseptte yüksek yan desteklere sahip koltuklar, karbon fiber ve alüminyum konsol kaplamaları, Alcantara döşemeler ve sportif görünümlü bir direksiyon simidi bulunurken orta konsol üzerine üç analog gösterge eklenmiş.

Kaputunun altında Touareg ve Porsche Cayenne'de de görev yapan 3 litre hacimli bir turbo Diesel motorla donatılan konsept 272 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 7.9 saniyede ulaşabiliyor.

7 Mayıs 2013 Salı

Mercedes-Benz E Serisi Coupé PD850 BLACK EDITION


RIOR Design'dan Mercedes E Serisi Coupé sahiplerine bir müjde daha. Modifikasyon firması bu araç için geliştirdiği geniş gövde kitini tanıttı.

Çamurluklarla birlikte yan etekleri de genişleyen otomobilin büyük hava girişlerine sahip ön tamponuna splitter eklenirken yeni arka tamponun altına da bir difüzör yerleştirilmiş. Bagaj kapağı ve arka cam üzerine birer spoiler ekleyen firma opsiyonel olarak 20 inç çaplı janlar, LED gündüz farları ve yeni bir egzoz sistemi sunmakta.

Gövde kitinin fiyatını 7.990 Dolar olarak açıklayan firma bu fiyata boyama ve montaj masraflarının dahil olmadığını da belirtmiş.

Seat Ibiza SC Trophy


Seat'ın pistler için yaptığı yenilikler yeni nesil León'un yarış versiyonuyla sınırlı değil. Küçük kardeş Ibiza da 2014 model yılına girerken daha güçlü bir yarışçıya sahip oluyor.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan araçla bu yıl piyasaya çıkan arasında görsel açıdan tek farkı 18 inç çaplı jantların farklı tasarıma sahip olması oluşturuyor. Fren sistemi modifiye edilen otomobilin yağ karteri de yenilenmiş.

1.4 litre hacimli TSI motorunda da ufak bir değişiklik yapılan araç artık 200 beygir güç üretebiliyor. 7 ileri vitesli DSG ile donatılmış Ibiza SC Trophy'nin vergiler hariç 31.500 Euro seviyesinde olan fiyatındaysa bir değişiklik yok.

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Toyota Yaris ve Yundong Shuangqing II


Bu yıl Toyota'nın Şangay'da tanıttığı araçlar arasında Çin'e özel iki model daha bulunuyor. Bu araçlardan birisi konseptken diğeri tanıdık bir modelin Çin'e özel versiyonu.

Markanın sedan konsepti Yundong Shuangqing II köşeli hatlarıyla dikkat çeken bir sedan. Küçük bir bagaj kapağına sahip olan aracın LED aydınlatma grubu, büyük jantları, ince yapılı yan aynaları ve agresif tasarıma sahip ön tamponu sportif bir görünüm sunuyor.

Şişkin çamurluklar ve büyük ön hava girişiyle birleşen ince ön panjuru da dinamik bir duruş sergileyen araçta hibrit bir motor yer alıyor.


Yakında seri üretime geçecek olan diğer araçsa Yaris'in Çin için makyajlanan bir versiyonu. Avrupa'da satılan kardeşinden daha büyük olan aracın ön bölümünde yapılan değişiklikler sonucunda görünüm biraz daha ağırlaşmış.

Seat León Cup Racer


Seat, yeni nesil León'un pistlerde boy gösterecek versiyonlarından birisini tanıttı. İki farklı versiyonu bulunan aracın gelecekte WTCC'de yarışacak 1.6 litre hacimli motorla donatılmış bir versiyonunun üretilmesi de gündemde.

Genişletilmiş çamurluklar, 18 inç çaplı jantlar, ek havalandırma yarıklarına sahip kaput, farklı tamponlar, splitter, büyük bir difüzör, merkezi egzoz çıkışı ve farklı bir spoiler ile donatılan aracın yan etekleri de genişletilmiş.


LED farlarla donatılan yarış aracında farklı bir süspansiyon sistemi görev yapıyor. İç mekanda beklenen değişiklikleri sunan León  Cup Racer'da yarış koltuğu, karbon fiber parçalar, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, takla kafesi, dijital gösterge tablosu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve yangın söndürme sistemi bulunuyor.

2 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 330 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen araçta 6 ileri vitesli DSG ve elektronik kontrollü diferansiyel kilidi standart olarak sunulurken sıralı şanzıman ve mekanik kilitli diferansiyel ek ücret karşılığında alınabiliyor.

DSG ile donatılan versiyon vergiler hariç 70.000 Euro karşılığında satılırken uzatılmış vites değiştirme koluna sahip ikinci versiyonun fiyatı 95.000 Euro.

Chevrolet Silverado High Country


Yenilenen Chevrolet Silverado ailesinin en üst donanım versiyonu da tanıtıldı. Görsel yeniliklere sahip olan araçların teknik verileriyse değişmemiş.

Ön panjur, farlar, sis farları, yan aynalar, kapı kolları, arka tampon, basamaklar ve 20 inç çaplı jantları kromajlı olan özel serinin logoları ön kapılar ve arka tarafta dikkat çekiyor.


İç mekanı kahverengi deri döşemeler ve ahşap kaplamaya sahip olan aracın koltuk kafalıklarına High Country logoları işlenirken donanıma ısıtmalı ve soğutmalı ön koltuklar, Bose müzik sistemi ve 8 inç büyüklüğe sahip dokunmatik ekran eklenmiş.


5.3 ve 6.2 litre hacimli v8 motorlarla sunulacak olan yeni serinin opsiyonel donanım listesinde arka koltuk eğlence sistemi, köşesinde basamak bulunan arka tampon, ayarlanabilir pedal seti ve ısıtmalı direksiyon simidi yer alıyor.

Toyota ME.WE


Toyota'nın ilginç konseptleri arasına yeni bir araç katıldı. Fransız mimar, mucit ve tasarımcı Jean-Marie Massaud ile birlikte yaratılan otomobil geri dönüştürülebilir parçalarıyla dikkat çekiyor.

Polipropilen gövde panellerine sahip olan konsept araçta çerçevesiz camlar, bambu paneller ve mat metal yüzeyler dikkat çekiyor. Dört geniş kapıya sahip olan aracın arka kapıları geriye doğru açılırken B sütunu bulunmuyor. Bagaj kapağının tamamı camdan üretilen otomobilin LED stopları şık bir biçimde gizlenmiş. 3.440 mm boya sahip olan oromobilin genişliği 1.750, yüksekliğiyse 1.600 mm.


Sade görünümlü bir iç mekana sahip olan ME.WE'nin yaşam alanının büyük kısmı bambu ile kaplanmış. Koltukları da geri dönüşümlü malzemelerden üretilen aracın U şekilli direksiyon simidi ve küçük dijital gösterge tablosu dikkat çekici. Kafalıkları tavana bağlanan konseptin arka koltukları kullanılmadıklarında katlanıp ön koltukların altına yerleştirilebiliyor. Bu koltuklar aynı zamanda yerlerinden kolayca sökülüp araç dışında da kullanılabiliyor.

Her tekerleğinin içinde bir elektrik motoru bulunan araç bu sayede iki veya dört tekerlekten çekişli olarak kullanılabiliyor. 750 kg ağırlığa sahip olan konseptin motorları i-Road konseptinden alınmış.

5 Mayıs 2013 Pazar

Volvo V40 D2 Advance


İsveç merkezli üretici Volvo'nun Çinli Geely kontrolüne geçmesi çoğumuzu korkutmuştu. Bu firmanın patronluğunda piyasaya çıkan S60, eskisinden çok daha şık görünse de konsept hali, el değiştirme süreci öncesinde tanıtıldığından üreticinin yeni yüzünü yansıttığı düşünülmüyordu. Premium C segmentine C30'un ardından sürülen V40'ın üzerindeki sır perdesi kaldırıldığındaysa Geely'nin Volvo'ya çok da kötü gelmediği görüldü.

Bakalım BMW 1 Serisi, Audi A3 ve Mercedes A Serisi gibi Alman rakiplerin karşısına çıkan V40, dinamik görünümüyle olduğu kadar Ford Focus ile paylaştığı platformuyla da yarışta öne geçebilecek mi.


Dış Mekan


Tanıtıldığı andan itibaren dinamik bir görünüşe sahip olduğunu düşündüğüm V40 gerçek hayatta da yüz güldürmeyi başarıyor. Volvo'nun geçmişten gelen köşeli hatlarını yok etmeden yumuşatmayı başarmış olan tasarımcılar hem şık hem de güçlü görünümlü bir araç ortaya çıkarmış. Sportif bir tasarıma sahip olan ön tampona LED aydınlatmalar ekleyen Volvo far yıkama sistemine sahip xenon farlara da LED gündüz aydınlatması yerleştirmiş.

Küçük dalgalanmalara sahip kaput ve sade görünümlü bir yan yüzeyin ardından gelinen arka kısımda yandan bakıldığında bir "S" şeklini almış bagaj kapağı, kapak yanları boyunca uzanan LED stoplar, spoiler, difüzör ve çift egzoz çıkışı dinamik görünüme katkıda bulunuyor. Aracın yan eteklerinin arkası ve arka tamponunun iki yanında görülen eklemeler alçaltılmış bir görünüm sunarken 18 inç çaplı jantlar aerodinamik olarak da optimize edilmiş.

4.369 mm boya sahip olan otomobilin genişliği 1.783, yüksekliğiyse 1.445 mm olarak açıklanıyor. Aks mesafesi 2.647 mm olarak açıklanırken bagaj hacmi 335 litre.


İç Mekan


V40'ın iç mekanı da Volvo'ya alışkın müşterilerin yabancılık çekmeyeceği tarzda. Opsiyonel olarak sunulan deri döşemelerin kaliteli bir görünüm ve koku verdiği yaşam alanında daha önce Ford Fusion/Mondeo testinde karşıma çıkan dijital gösterge tablosu dikkat çekiyor. Şık tasarımlı ve çok fonksiyonlu direksiyon simidi aynı zamanda oldukça kalın tutma alanlarına sahip.

Ortalama büyüklükte gözlere sahip olan kapı içlerinde metalik kaplamalar dikkat çekerken sürücü kapısına cam ve ayna kumandaları ergonomik şekilde yerleştirilmiş. Elektrikli ön koltuklarla donatılan otomobilin orta konsolu diğer Volvo modellerinde olduğu gibi arkasında büyük bir boşluk sunuyor. Beyaz plastik zeminli konsolun üzerinde havalandırma, navigasyon, telefon ve ses sisteminin yanında yol bilgisayarının da kumanda düğmeleri yer alıyor. Bu bölgenin en altındaysa Park sensörleri, şeritte kalma asistanı, Start/Stop ve çarpışma önleme sisteminin kumandaları bulunuyor.

Orta havalandırma ızgaraları üzerinde büyük bir ekran ve motor çalıştırma düğmesi bulunurken geceleri içten aydınlatılan vites topuzunun etrafı oldukça sade bir görünüm sunuyor. İleri-geri kaydırılabilen ön kol dayanağının altında yer alan gözde USB girişi ve 12 Volt soket bulunduran Volvo bu bölümün önünde kayar kapaklı çift bardaklık ve bir 12 Volt soketi daha sunuyor.

Güneşliklerin her ikisinde de ışıklandırmalı makyaj aynaları sunan Volvo aracın aydınlatma paketi kapsamında ayak bölümü aydınlatması ve LED okuma lambaları da sunuyor. Kendiliğinden kararabilen iç dikiz aynasının çerçevesiz olması da şık bir detay.

Hem ön hem de arkada baş ve diz mesafeleri sınıfı standartlarında olan V40'ın arka koltuklarının yanlarında, Ford Focus'ta olduğu gibi kapaksız gözler bulunuyor. Arkada yolcu bulunmadığı hallerde bu bölümdeki kafalıklar yatırılabilirken iki yolcu olduğu hallerde ortada bulunan kol dayanağı ve gizlenebilen iki bardaklık konforu artırıyor.

Çift katlı zemine sahip olan bagaj 335 litre hacim sunsa da arka koltuk sırtlıkları yatırılarak bu hacim artırılabiliyor. Bagaj bölümünde kapaksız yan cepler ve 12 Volt soketi bulunuyor.


Konfor


Volvo'nun küçük hatchback modelinde konfor adına beklenen birçok şey ve fazlası bulunabiliyor. Direksiyon simidinden kumanda edilebilen 8 hoparlörlü müzik sistemi, mesafe takip radarlı hız sabitleme, navigasyon sistemi, elektrikli ayarlanabilen ve sürücü tarafı 3 hafızalı ön koltuklar, elektrikli cam ve yan aynalar, çift bölgeli havalandırma sistemi ve rahat deri koltuklar yolcuların yüzünü güldürüyor.

18 inç çaplı jant opsiyonuyla alındığında dönüş çapı oldukça büyüyen otomobilin direksiyon tepkileriyse sorunsuz. Vites geçişlerinde sorun yaşanmazken debriyaj pedalının biraz yukarıda kavraması sıkışık trafikte sol bacağı yorabilir.

Orta seviyeden biraz daha sert olan süspansiyon sistemi konforu olumsuz etkilemese de 40 yanaklı lastiklerin darbe emişleri zayıf. Bu nedenle özellikle bozuk yollarda kullanılacak olan araçlarda 17 inç çaplı jantların tercih edilmesi hem cebe hem de bel kemiğine yararlı olacaktır. Konu belden açılmışken ön koltuklarda ayarlanabilir bel destekleri bulunduğunu da belirteyim.

Çoğu yolunda şeritleri belli olmayan ve sürücülerin birbirini genelde yeterli mesafeyi bırakmadan takip ettiği Türkiye'de sürekli uyarı veren güvenlik sistemleri kapatılabilirken adaptif hız sabitleme ile birlikte kullanıldığında boş ve şerit çizgileri düzgün çekilmiş bir yolda aracın kendi kendisini sürebilmesi etkileyici.


Performans


Türkiye pazarında satışta olan en düşük güçlü V40 modeli olan D2 yüksek performans iddiası olan bir araç değil. Bununla birlikte 225/40-18 ölçülerinde lastik ve jant kombinasyonuyla donatılan otomobilin yol tutuşu başarılı. Ortalamanın üzerinde bir sertliğe sahip süspansiyon sistemiyle de desteklenen yol tutuş daha güçlü motorları hak ediyor.

Yolları belirli 6 ileri vitesli manuel şanzımanın geçişleri kolay olsa da hızlı vites değişimi sırasında debriyaj pedalının geri dönerken yaptığı anlık gecikme de bu tür sürüşün öncelikli olmadığını gösteriyor. Koltukarın yan desteklerini yüksek tutmayan Volvo bu bölümde de rahatlığı ön plana almayı seçmiş.

1.6 litre hacimli turbo Diesel motoru Ford tarafından da kullanılan otomobil 115 beygir güç, 270 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan 1.488 kg ağırlığındaki araç 0'dan 100 km/s sürate 11.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 190 km/s olarak açıklanıyor.

Sabit süratlı otoyol kullanımında ortalama yakıt tüketim değeri rahatlıkla 5 litre/100 km seviyesinin altına indirilebilen aracın karma kullanım sonucunda elde ettiği 6.4 litre/100 km'lik ortalama oldukça başarılı.

Volvo'nun iki ay önce yaptığı açıklamada aynı motorun otomatik şanzımanla da sunulacağı belirtilmişti ki Mercedes ve BMW'nin en küçük Diesel motorlarında bu opsiyonu sunmuyor oluşu İsveçli markayı bir adım öne geçirecektir.


Fiyat/Donanım


Volvo V40 D2'nin Türkiye satış fiyatı 71.000 TL seviyesinden başlıyor. Premium paketle birlikte 74.320 TL'ye ulaşan fiyat teste katılan Advance paketiyle birlikte 81.770 TL'yi buluyor.

Araçta standart olarak sunulan donanımlar; çift bölgeli otomatik klima, soğutmalı torpido, sürücü tarafı hafızalı, elektrikli ön koltuklar, deri direksiyon simidi, vites topuzu ve el freni kolu, aydınlatmalı vites topuzu, 8 inç büyüklüğünde bilgi ekranı, xenon aktif viraj farları, LED gündüz aydınlatması ve far yıkama sistemi, hız sabitleyici ve sınırlandırıcı, ön, yan, perde ve sürücü diz hava yastığı, yağmur sensörü, ön kapı eşik kaplamaları, arka park sensörleri, Start/Stop ve otomatik kararan iç ayna olarak sayılabilir.

Bunların haricinde araçta bulunan sürücü destek paketinde adaptif hız sabitleyici, sürücü yorgunluk sensörü ve kör nokta algılama sensörleri için 4.642 TL (+Vergiler) istenirken hava kalite sensörü, alarm, kilitli bijonlar, eğim sensörü ve sertleştirilmiş yan camlardan oluşan security paketi 1.340 TL (+Vergiler) karşılığında sunuluyor.

Paket dışı donanımlardan ısıtmalı ön cam 450 TL (+Vergiler), çift zeminli bagaj 300 TL (+Vergiler), deri döşeme 760 TL (+Vergiler) ve Centre Court dekor kaplamalar 350 TL (+Vergiler) karşılığında alınabiliyor.


Sonuç


Volvo, V40 modeliyle premium C segmentine hızlı bir giriş yaptı. Markanın yeni sahibinin Çinli olması başta bazı soru işaretleri oluştursa da ortaya çıkan aracın görünümünden sunduğu özelliklere kadar sınıfının hakkını verdiğini söylemek zor değil.

Yüksek performanstan uzak, yakıt ekonomisini hedefleyenlerin seçeneği olacak D2 motorun düşük tüketim değerleri ve Advance donanımının zenginliği potansiyel alıcıları cezbederken otomatik şanzımanı bir süre daha beklememiz gerekiyor.


Fotoğraflar


Test sırasında çektiğim fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.