5 Aralık 2013 Perşembe

Fiat 500L


Fiat 500L ailesi yeni bir benzinli motor seçeneğine kavuşuyor. Şimdilik ailenin en performanslı araçlarında bulunacak olan ünite 500L, 500L Trekking ve 500L Living modellerinin tamamında görev alacak.

Turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motor 120 beygir güç, 215 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan 500L 0'dan 100 km/s sürate 10.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 189 km/s olarak açıklandı.

7 yorum:

  1. 500L'nin bir abarth versiyonu olmayacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abarttın kardeşim

      Sil
    2. Düşünülüyordu en son. Hatta Panda'ya da bir Abarth düşünüyorlardı ama henüz ses çıkmadı. Amerikan pazarı düşünülerek üretilmesini bekliyorum ben.

      Sil
    3. benim bildiğim de amerika pazarında sadece mopar ürünleri kullanılacak hatta haberi okudğum sitede redneckler baya atarlı giderli yorumlar yapıyorlardı mopar nasıl fiata parça üretir diye

      Sil
    4. Eh Chrysler Fiat'a satılınca zorunlu olarak yapılıyor tabi parçalar ama Abarth modelleri de var Kuzey Amerika pazarında. 500 Abarth var örneğin. Hatta Avrupa'da SS olarak sunulan araç orada sadece Abarth olarak satılıyor. Avrupa'nın Aberth'ı da Sport orada sadece. Yani 500L için A.B.D. satış planı yapılıyorsa daha güçlü motorlara ihtiyaç var.

      Sil
  2. 500L bana biraz kalitesiz gibi geliyor. 500 modeli ile arasinda farkedilir derecede malzeme ve iscilik kalitesi farki goze carpiyor.
    Fiyati dikkate alindiginda bu normal kabul edilebilir.

    Hangi platform uzerine inşa edildi bilmiyorum ama Doblo'dan bozma bir seye benziyor. En azindan direksiyonuna oturunca ben oyle hissettim. Hele arka koltuklari, kalk git oturma dercesine Taksim-Besiktas dolmuslari kadar rahatsiz. Bir de o direksiyonu yok mu!? Ramazan pidesi gibi! Gerci biraz Mini Countryman'i andirmiyor degil. Bir sonraki makyajlanan modelinde Countryman'e daha da benzeyecegini dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)

      500L, Doblo ve Linea'nın platformunu kullanıyor.

      Sil