9 Aralık 2013 Pazartesi

Carlsson CGK30


Mercedes'in SUV modellerinden GLK ailesi için geliştirilen kitler arasına Carlsson'un hazırladığı da eklendi. Görünümde küçük değişiklikler yapan firma dört silindirli turbo Diesel motor için de bir modifikasyon kiti sunmakta.

Daha sportif görünen yeni bir ön tampona sahip olan aracın bu kısmında farklı tasarıma sahip panjur ve parlak ızgaralar dikkat çkeiyor. LED gündüz farlarına sahip olan bu GLK'nın farklı görünüme sahip arka tamponunun altında bir difüzör görülebilirken bagaj kapağında Carlsson logolu krom çıta gözlerden kaçmıyor.


Çapları 18 ile 21 inç arasında değişen jantlar farklı tasarımlarda alınabilirken egzoz sistemine de dörtlü çıkış eklenmiş. 30 mm alçaltılan süspansiyon sistemi de biraz daha sertleştirilebiliyor.

GLK 220 CDI için geliştirilen performans kitiyle birlikte 2.1 litre hacimli turbo Diesel motorun gücü 204 beygire, torkuysa 500 Nm'ye ulaşmış.

4 yorum:

  1. GLK 250 Bluetec zaten o kadar güç üretiyor (204PS / 500Nm) Almanya'da GLK 220 Bluetec ile arasında sadece 2.000 € fark var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu firma bu şekilde konumlandırıyor kitlerini. BMW modifikasyonlarında da aynı motorun bir üst güç seviyesine ulaşılıyor. 320d için geliştirilenler 218 beygir güç üretiyor örneğin. Bunu yaparken amaçları önceden bu versiyonu alanların daha güçlü araca sahip olabilmesi. Avrupa'da vergiler CO salınımı üzerinden alındığından bazı ülkelerde alt versiyon vergisi ödenip daha güçlü bir araca sahip olabiliyor müşteriler.

      Sil
  2. ilk a serisi, c sportscoupe ve bu seri mercedesin utanç dolu modelleri

    YanıtlaSil
  3. Glk çok satan bir model olmasa da, asla utanç dolu denecek kadar kötü bir araç değil.

    YanıtlaSil