20 Kasım 2013 Çarşamba

Subaru LEVORG


Subaru da bu yıl düzenlenen Tokyo otomobil fuarına iyi hazırlanmış markalar arasında yer alıyor. Son yıllarda ciddi farklılıklar sunmadığını gördüğümüz Japon üretici, WRX konseptinden devşirildiği station wagon konseptiyle birlikte turbo beslemeye sahip küçük hacimli motorunu da sergiliyor.

Ön görünüm detayları WRX'ten alınan otomobilin LED sürüş farları parantez şeklinde tasarlanırken kaput üzerindeki dev hava girişi güncel WRX STI versiyonlarını andırıyor. Konsept olmasına rağmen 17 ve 18 inç çaplı jant seçenekleri sunan otomobilin arkasına geçtiğimizde de dinamik tasarım anlayışının devam ettiği görünüyor.

4.690 mm uzunluğa, 1.780 mm genişliğe ve 1.485 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.650 mm olarak açıklanırken boş ağırlık yaklaşık 1.5 ton.


İç mekanında da arka kısımda olduğu gibi daha sadeleştirilmiş bir tasarım sunan otomobilin  derli toplu görünen kokpitinde mavi renkli ışıklandırmalar ve orta konsol altına eklenen büyük yapılı göz dikkat çekiyor. Elektronik yardımcılar konusunda da cömert olan konseptte kaza öncesi frenleme ve gaz kesme sistemleriyle şeritte kalma asistanı sunuluyor.

Kaputu altında iki farklı benzinli motor seçeneği sunan konseptin 2 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 300 beygir güç, 400 Nm tork üretebilirken yine turbo beslemeli olan 1.6 litre hacimli ünite 170 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. Her iki motor da gücü, sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) dört tekerleğe aktarıyor.

4 yorum:

  1. wrx konseptinden sonra tasarım büyük hayal kırıklığı. subaru'ya reddot tarafından dünyanın en ruhsuz iç mekan tasarımı ödülü verilsin. yani iç mekanı hazırlayan kişi karşıma çıksa kafasından vururum o derece.

    YanıtlaSil
  2. Piyasa girer girmez testini yapabilir misiniz acaba? Büyük bir merakla beklemekteyim..

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil