25 Kasım 2013 Pazartesi

Subaru Cross Sport Design Concept ve Crossover 7


Subaru'dan konsept yağmaya devam ediyor. Japon üreticinin Tokyo'da tanıttığı araçlar arasında BRZ'nin shooting brake versiyonuyla Tribeca ve Outback arası bir büyüklüğe sahip olan bir crossover bulunuyor.

Cross Sport Design Concept'in BRZ'den alınan ön kısmında LED farlar dikkat çekerken iki tamponun altına da gövde korumaları eklenmiş. İnce yapılı yan aynalara sahip olan otomobilin stoplarında VIZIV konseptinin izlerini görmek mümkünken büyük jantlar ve dev egzoz çıkışları sportif havayı pekiştiriyor.


İç mekanında sade bir tasarım dili kullanılan aracın direksiyon simidinin altı düzleştirilirken orta konsolda dokunmatik kumandalar görülebiliyor. Dijital gösterge paneli ve çift renkli deri döşeme de dikkat çekse de asıl ilginç bölüm bagaj. Çift kapağa sahip olan bagajın zemininde kullanılan ahşap kaplama vites konsoluna kadar uzanıyor. Dört kişilik oturma kapasitesine sahip olan konseptin yolcu koltukları katlanarak düz bir bagaj zemini oluşturabiliyor.

Seri üretime daha yakın bir konsept olan Crossover 7 hem Outback hem de Tribeca'nın tasarım özelliklerini taşıyan bir MPV'yi andırıyor. Geniş yan camlara sahip olan otomobilin yüksek tavan yapısı da dikkat çekiyor. Gövdesinin alt kısmında metal ve plastik korumalar kullanılırken jant çapları da büyük tutulmuş. 2.5 litre hacimli benzinli motorla donatılan konseptte dört tekerlekten çekiş sistemi ve otomatik şanzıman (CVT) kullanılmış.

3 yorum:

  1. konsept yagiyor da ne oluyor, seri uretime gecerken afedersiniz icine siciyorlar aracin. wrx hastasi adami arabadan soguttular ya hala sinirliyim subaru'ya.

    YanıtlaSil
  2. crossover 7 aslında buralarda satılmayan exiga modelinin makyajlı bir versiyonu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu şekilde Exiga Avrupa'da da satılacak büyük ihtimalle.

      Sil