3 Kasım 2013 Pazar

Scion Bulletproof FR-S Concept One ve GReddy Performance x Scion Racing Drift FR-S


SEMA'ya çok iyi hazırlanan markalardan birisi de Scion. Düzenlenen yarışmada 10.000 Dolar ve daha da önemlisi sağlanacak "En iyi" sıfatıyla motive edilen firmalar iyi işler başarsalar da bu araçlar arasından ikisi özellikle dikkat çekici olmuş.


Üst seviyede modifikasyona sahip FR-S modellerinden ilki Bulletproof FR-S Concept One. Hemen hemen her gövde parçası yenilenen aracın ön tamponunda farklı bir hava girişi tasarımı kullanılırken alt kısımda dev splitter dikkat çekiyor. Çamurluklar ve yan etekler genişletilirken jantlar da hafifletilmiş.

Arka tamponuna hava çıkışları ve büyük bir difüzör eklenen otomobilin karbon fiber parçaları arasında yer alan bagaj kapağının üzerine dev bir spoiler yerleştirilmiş. Egzoz sistemi yenilenen otomobilin ön çamurluklarının arkasına da hava çıkışları yerleştirilmiş.


İç mekanında da dikkat çekici farklılıklar olan konseptte Alcantara döşemeler ve karbon fiber kaplamalar kullanılmış. Tam boy takla kafesine de sahip olan araçta Recaro yarış koltukları ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri görev yapıyor.

Süspansiyon ve fren sistemleri de modifiye edilen otomobilin turbo beslemeye sahip motorundan 500 beygir güç alınmış.


Her parçası farklı bir diğer konsept de GReddy'den gelmiş. LED aydınlatmalara sahip ön tamponda daha geniş hava girişi ve splitter görev yaparken çamurluk ve yan etekler genişletilmiş. Jant ve lastikleri de değişen konseptin arkasında farklı bir spoiler ve difüzör bulunuyor.


İç mekanı gereksiz bütün donanımlardan arındırılan otomobilde tam boy takla kafesi, yarış koltukları, hava yastığı bulunmayan direksiyon simidi, dijital gösterge tablosu ve hidrolik el freni bulunuyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli düz 6 silindirli motor görev yapan araç 750 beygir güç, 990 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder