21 Kasım 2013 Perşembe

Honda S660


2013 Tokyo otomobil fuarının hoş yeniliklerinden birisi de Honda'nın Kei Car pazarına sokmayı planladığı roadster modeli oldu. Seri üretime geçtiğinde sadece Japonya pazarında satılması planlanan otomobil görünümünü iki yıl önce tanıtılan bir başka konseptten almış.

 EV STER konseptinin seri üretime daha yakın hali olan S660'ın etkileyici hatlarını koruması iyi haber. LED aydınlatma grububa sahip olan aracın jant çapları da aynı kalmış. Gövdesinin yan kısmında küçük hava giriş ve çıkışları bulunan konseptin takla barları da gövdeye entegre edilmiş.


İç mekanda önceki konseptin çılgın yapısı bulunmasa da otomobilin hala bir konsept olduğu belli oluyor. Karbon fiber parçalar, şık duran parçalı deri döşemeler, oval direksiyon simidi, dijital göstergeler, dokunmatik orta konsol ve 3 boyutlu görünüm sunan havalandırma çıkışları şık bir görünüm sunmakta.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 0.66 litre hacimli motor görev yapan konsept 64 beygir güç üretebiliyor. 3 silindirli motor sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) donatılmış.

9 yorum:

  1. seri uretim versiyonunun avrupaya gelme sansi hic yok mu yani :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence aptallık eder Honda getirmezse. Yeni nesil turbo beslemeli motorlarını da duyurdular hazır. 1 litre turbo harika olur bu araca.

      Sil
    2. avrupaya gelirse alirim ben bunu, sehir ici icin harika bir arac. ama bir ailenin tek arabasi olacak kadar da degil, bir de c4 picasso tarzi bir aile arabasi lazim yanina.

      Sil
  2. yıllardır bekledik bu mu yani sonuç. küçük tamam hadi razı olduk. ama bari motorsiklet motoru koy 1000cc lik. şöyle bi keyfi tutkusu olsun. bıktık 4000 devir çeviren turbolu dizelli motorlardan. bütün üreticiler otomobil ruhunun resmen içine ettiniz az yakıcaz diye:(((( motor sesi keyif tutku kalmadı

    YanıtlaSil
  3. avrupa'ya gelirse fenomen olabilir. tasarımdan daha fazla kırpılmadan tabi.

    YanıtlaSil
  4. olmuş bu.

    ama sanki biraz küçük.

    bir de bunun Audi R8 gibi büyük cüsseli modeli olsa...

    YanıtlaSil