9 Kasım 2013 Cumartesi

Chevrolet Tahoe PPV


Geçtiğimiz haftalarda yeni nesil modelleri tanıtılan Chevrolet Tahoe'nun birçok farklı amaca hizmet eden modeli de sırayla sergilenmeye başladı. Bu araçlar arasında en önemlilerinden birisi de şüphesiz polis teşkilatı için üretilen versiyon.

Polis kullanımı için dört bir yanına LED çakarlar eklenen aracın A sütunlarına da manuel kumandaya sahip projektörler eklenmiş. 17 inç çaplı çelik jantlar kullanan Tahoe Police Patrol Vehicle ön kısmında büyük bir bullbar bulunuyor.


İç mekanda kullanılan siyah renkli plastik ve kumaş döşemeler dikkat çekmezken ön koltuklar arasına eklenen laptop ve telsiz tertibatı gözlerden kaçmıyor. Chevrolet, aracın çakar kumandasını da direksiyon simidine yerleştirmiş.

Polis kullanımına uygun olacak şekilde güçlendirilen fren ve süspansiyon sisteminin haricinde ABS ve ESP'si de farklı ayarlara sahip olan Tahoe PPV'nin burulma direnci de farklı çelik kullanımı sayesinde artırılmış. Elektronik aletlerin kolayca bağlanabilmesi için özel bir elektrik tesisatına sahip olan araçta bir de harici akü yer alıyor.

Kaput altında bulunan 5.3 litre hacimli v8 motor 355 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araç iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

1 yorum: