28 Kasım 2013 Perşembe

BMW X5 ve 2 Serisi M Performance


Alman üretici BMW, SUV modeli X5 ve yeni küçük coupé 2 Serisi için geliştirdiği M Performance parçalarını tanıttı. Araçların bazı modellerinde güç artışı da yakalanırken iç mekanda da farklılıklar dikkat çekiyor.

Sportif bir görünüme sahip ön tamponun alt kısmına şık bir splitter eklenirken yan etekler ve arka tampon da farklı tasarıma sahip. Aracın siyah renkli donanımları arasında ön panjur, yan aynalar, cam çerçeveleri ve arka tampon yanlarına yerleştirilmiş deflektörler yer alıyor. 21 inç çaplı jantlarla donatılan X5 M Performance farklı egzoz çıkışları, difüzör ve daha büyük bir spoiler de sunuyor.


İç mekanında da portif değişiklikler sunulan araçta Alcantara döşeme ve karbon fiber parçalara sahip direksiyon simidi, koyu renkli ahşap kaplamalar, metal pedal seti, özel paspaslar ve karbon fiber vites kolu bulunuyor.

Gaz pedalı hassaslaştırılan otomobilin xDrive35i modeli için sunulan küçük modifikasyon kiti gücü 326 beygire, torkuysa 450 Nm'ye yükseltiyor.


2 Serisi için sunulan donanımlar da benzer. Sportif görünümlü ön tampon altında ince bir splitter yer alan aracın yan etekleri ve arka tamponu da farklı görünüme sahip. Gövdenin yanında kontrast renkli grafikler dikkat çekerken 19 inç çaplı jantlar, ince yapılı spoiler ve farklı egzoz çıkışları dinamik görünümü pekiştiriyor.

Her iki aracın da fren sistemlerini güçlendiren BMW, 2 Serisi'nde 10 mm alçaltılmış gövdeyi de opsiyonel donanıma eklemiş.


İç mekanda Alcantara döşemeler, sportif görünümlü ve üst kısmında dijital göstergeler bulunan direksiyon simidi, metal pedal seti, M Performance logolu paspaslar ve karbon fiber kaplamalar dikkat çekiyor.

M235i için yeni bir diferansiyel ve farklı bir egzoz sistemi sunan BMW 220d'de kullanılan 2 litre hacimli turbo Diesel motor üzerinde yaptığı çalışmayla 200 beygir güç, 420 Nm tork elde etmiş.

8 yorum:

  1. 2 Serisi aşağı yukarı ne kadar olur merak ediyorum. (TR Fiyatı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almanya'da aynı motora sahip 5 kapılı 1 Serisi modelleriyle aradaki fark 3000 - 3500 Euro kadar ama henüz 2 litreden küçük motora sahip olmadığından Türkiye karşılaştırması yapmak zor.

      Sil
  2. x5 sanki yarım ağız ile geğiriyormuşcasına bakmıyor mu sizce de?

    YanıtlaSil
  3. KARDESİM BMW, 5 SERİSİNE 1.6 LİTRE KOYMAYI BİLİYOSUN. LÜTFEN GERİ KALANINA DA 1.6 LT MOTOR KOY

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TAMAM KARDEŞ AR-GEYLE KONUŞTUM SAOL

      Sil
  4. ya su caps lock on yorum yapanlari banlamak mumkun degil mi? kahve mi burasi, normal konusamiyor musunuz?

    YanıtlaSil
  5. Bence hem 2 serisinde, hem de 4 serisinde 1.6lt 8 ileri otomatik şanzıman kombinasyonları olacaktır. Sadece biraz daha beklemek gerekecek.

    YanıtlaSil
  6. Keşke iki arabanında arka farlarının üst kısmı alta gelicek şekilde yapsalarmış çok daha güzel olurmuş. Şuanki Coupe 3 serilerinin arkası gibi yani

    YanıtlaSil