24 Kasım 2013 Pazar

ALPINA B4 Biturbo


ALPINA, BMW 4 Serisi temelli otomobili B4 Biturbo'nun tanıtımı için Tokyo otomobil fuarını seçti. Görsel anlamda çok farklı olmasa da B3 Biturbo ile paylaşılan teknik özellikler etkileyici.

Tamponların alt kısımları ve yan etekler için farklı parçalar geliştiren firma gövde üzerinde alıştığımız grafiklerini sergilerken jant çaplarını 20 inçe çıkarmış. Bagaj kapağı üzerine küçük bir spoiler eklenen aracın yeni egzoz sistemi dört çıkışa sahip.


İç mekanında mavi zeminli göstergeler, ALPINA logolarına sahip ahşap kaplama ve direksiyon simidi ile orta konsolda yer alan havalandırma ızgaralarından biri yerine yerleştirilen G metre dikkat çekerken vites konsolunun önüne özel bir plaka da eklenmiş.

Ön aksta 370, arkadaysa 345 mm çaplı fren disklerine sahip olan aracın süspansiyon sistemi de yenilenirken çift turbo beslemeye sahip motor 410 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.2, 200 km/s sürateyse 14 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 305 km/s.

1 yorum:

  1. alpina ve onun müthiş jantları. alpina'nın tampondaki ve kapılarda devam eden karakteristik çizgileri 4 serisine daha çok yakışmış. 7 serisi gibi araçlarda biraz saçma görünüyordu. ayrıca 600 nm tork ve 8 ileri harika bir kombinasyon.

    YanıtlaSil