29 Ekim 2013 Salı

Suzuki Crosshiker, X-LANDER ve HUSTLER


Bu yıl Tokyo otomobil fuarı da renkli geçecek gibi görünüyor. Yerli üreticilerden Suzuki organizasyonda sergileyeceği üç konsept modelini tanıttı bile.

2011 yılında düzenlenen Tokyo otomobil fuarında sergilenen Regina konseptinin bir alternatifi olarak tanıtılan Crosshiker kompakt yapılı bir hatchback. Yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken konsept yüksek yapısıyla da arazi şartlarında zorlanmayacak gibi görünüyor.


Günümüz konseptlerinde artık yadırganmayan LED farlar, büyük jantlar ve yan aynalar yerine kullanılan kameralar gibi detaylar dikkat çekerken iç mekanda U şekilli direksiyon simidi, hologramlarla bilgi akışı sağlayan gösterge tablosu ve ön çapraz görüş açılarını iyileştiren çift parçalı A sütunu görülebiliyor. 810 kg boş ağırlığa sahip olan konseptte 3 silindirli, 1 litre hacimli benzinli motor görev yapıyor.

X-LANDER isimli konsepti arazi aracı tanımına çok daha uygun olan Suzuki bu otomobilde dört tekerlekten çekiş sistemi, yarı otomatik şanzıman ve 1.3 litre hacimli benzinli motorla eşleştirilmiş bir elektrik motoru kullanmış.


Köşeli hatlara sahip olan gövdesinde alt kısımları boş birakılmış kapılar, ince yapılı kameralar olarak düşünülen yan aynalar, üst kısmında çerçeve kullanılmamış ön cam ve LED aydınlatma grubu dikkat çekerken kalın arazi lastikleri gözden kaçmıyor.


İç mekanında altıgen direksiyon simidi, dijital göstergeler, kolay yıkanabilen plastik kaplamalar ve oldukça sade görünümlü bir orta konsol dikkat çekerken koltuklarda yüksek yan destekler kullanılmış.


Seri üretime en yakın duran araç olan HUSTLER da köşeli tasarımıyla dikkat çekiyor. Kei car sınıfına giren konseptin iç mekanında gövde rengi kaplamalar, boydan boya kesintisiz uzanan ön koltuk, birçok saklama bölümü, dokunmatik ekran ve şık klima kumandaları görülebiliyor.

3 yorum:

  1. dünyanın en oyuncaksı görünümlü araçlarının üreticisi suzuki'yi seviyorum. vw bu tasarımların yanında mahkeme duvarı gibi kalıyor. (evet vw tasarım anlayışına ölünceye kadar düşmanım.)

    YanıtlaSil
  2. İlki kötü bir Juke-Megane II kırması gibi göründü gözüme ama ikinciye bayıldım. Dağ yolları çok eğlenceli olur eminim.

    YanıtlaSil
  3. yanlız 3.sünün ismi skandal olmuş. Hustler nedir arkadaş?? hiçmi dünyadan haberleri yok bunların bari diğerinide playboy koysalardı.

    YanıtlaSil