17 Ekim 2013 Perşembe

Opel Zafira Tourer


Opel'in şık görünümlü MPV modeli Zafira Tourer markanın yeni motor geliştirme aracı olmuşa benziyor. 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünitenin ardından aynı hacimli benzinli motorun yeni versiyonu da ilk olarak bu otomobilin kaputu altında yer bulacak.

Tanıtımının ardından 140 beygir güç üretebilen 1.4 LPG ve 150 beygir güç üretebilen 1.6 CNG versiyonları pazara sunulan aracın 2 litre hacimli turbo Diesel ünitesinin de 195 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen versiyonları kısa süre önce tanıtılmıştı.

136 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünitenin ardından daha önce 170 beygir gücündeki modelleri tanıtılan turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli benzinli motorunun 200 beygir güç 300 Nm tork üretebilen versiyonu da tanıtılan Zafira Tourer her kesime hitap edebilen bir araç haline geldi.

6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 8.9 saniyede ulaşabilen yeni aracın maksimum sürati 225 km/s. Ortalama yakıt tüketim değeri 7 litre/100 km olarak açıklanan otomobilin tasarımında büyük yenilikler olmasa da 17, 18 ve 19 inç çaplı jant seçenekleri, kırmızı renkli Turbo logosu ve çift çıkışlı egzoz sistemi dikkat çekiyor.

3 yorum:

  1. opel'in çabaları takdir edilesi. sadece vw rekabeti bile yıkıcı zorlukta olmalı. ben tasarıma fazlasıyla odaklanmış biri olarak vw'nin öldürücü sıkıcılığına karşı opel'i tercih ederim. ama diğer yandan c4 picasso sadece fütüristik konsoluyla bile favorim.

    YanıtlaSil
  2. vergiler,vergiler...1.6 litre 200hp bir araç düşününce gerçekten süper ama vergiden kurtulduk mu yakıt karşımıza çıkıyor bu sefer.yoksa bu motor astrada kullanıldığı anda scirocco'nun pabucu dama atılır direkt.

    YanıtlaSil
  3. 1,6 lt 200 hp? yani tamam yapılmamış bir şey değil ama kompakt sportif araçlar dışında göremediğimiz bir şeydi.yakında astra,insignia gibi araçlarda görmek güzel...güzel olmasına güzel de yine opelin eksikleri akla gelmiyor değil.ağırlık sorunu ve kötü otomatik şanzıman...buna rağmen yine tercih edilebilir.sonuçta istanbul gibi bir şehirde ve benzinin bu kadar pahalı olduğu bir ülkede yaşamasam 1.6 lt 200hp bir opel astra fena halde aklımı çelerdi

    YanıtlaSil