8 Ekim 2013 Salı

Mercedes-Benz A ve CLA Serisi


Mercedes'in popüler kompakt model aileleri A ve CLA'ya yeni versiyonlar eklendi. Her iki aileye de yeni bir donanım paketi eklenirken CLA'ya eklenen yeni motor dikkat çekiyor.

Her iki modele de eklenen Sport donanım paketi görünüm olarak AMG arması taşıyan versiyonları aratmıyor. AMG donanımında sunulan ön ve arka tamponlara kırmızı renkli şerit ekleyen Mercedes fren kaliperlerini de aynı renge boyamış.

Elektronik yardımcılarıyla birlikte 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanı da daha sportif tepkiler verecek şekilde modifiye edilen otomobillerde sportif ayarlanmış bir egzoz sistemi de görev yapıyor.

Önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen araçlar turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli benzinli motora sahip. 211 beygir güç üretebilen ünitelerin maksimum tork değeriyse 350 Nm.

Özellikle Türkiye'de uzun zamandır beklenen modelse CLA 180 CDI adıyla tanıtıldı. 1.5 litre hacimli turbo Diesel motoru 109 beygir güç, 260 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip. 0'dan 100 km/s sürate 11.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 205 km/s olarak açıklanırken ortalama yakıt tüketim değeri 3.9 litre/100 km.

20 yorum:

  1. Kızılay stayla olur şimdi bu :) zaten öyleydi de neyse...

    YanıtlaSil
  2. Kizalaya akma vakti geldi artik bu arabayla ,)

    YanıtlaSil
  3. CLA'ya apaçi ve yeni bitme arabası muamelesine inanamıyorum. 110.000 TL'ye alınan bir araba sonuçta.

    CLA sahibiyim , millet Golflere veya ne arabalara 70–80 TL veriyor. Ulaşamayıp mundar kesimide hadsizce eleştiriyor. Gayette kaliteli bir araç. Kızılay diye dalga geçenlere 110.000 TL'lik "uzay aracından" selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. komik misin lan sen. " 110.000 TL'lik uzay aracı" puahahahaha.

      yer uçağı deseydin amk.

      Sil
    2. çıkarsana 110.00 tl bu parayı belkide bi memur hayatı boyunca göremeyeceği miktar

      Sil
  4. açıkçası c serisi dururken bu kadar cla görmemizin sebebi ne merak ediyorum.önden çekiş mi daha cazip geliyo insanlara yoksa sadece daha sportif göründüğünden mi tercih ediliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı görünüm cezbediyor büyük ihtimalle. C Serisi'nin duruşu çok ciddi CLA'ya göre. Bir de fiyat farkı var tabi.

      Sil
    2. fiyat farkı yok nerdeyse...1,6l 156 hp benzinli motorların fiyatları aynı donanım seviyelerinde bile eşit...

      Sil
    3. Evet, son zamanlarda CLA'nın fiyatı artıp C'ninki de yeni nesil duyurusu sayesinde aynı kalınca fark azaldı.

      Sil
  5. 4 parlak takımlı hıyarın camlarından kollarını çıkarıp sallandırdığını gördüğüm araba, 110 bin tl verip A class la aynı iç mekana sahip olan araba, üstelik arkadan itişli de değil, nesi uzay aracı? ne 4 çeker ne arkadan itişli... CLA45 AMG bile uzay aracı değil, S class 7 serisi veya A8 e ne diyoruz o zaman? daha RR Bentley ve benzer süper lüks markalara bile gelmedim üstelik, kusura bakmayın da kıçımın uzay aracı

    YanıtlaSil
  6. İnsanların kaliteli araçlara binmesi diğer insanları niye bu kadar çıldırtıyor anlamıyorum.Gönül ister Türkiye'de ki herkesin belirli standartların üstünde yaşamasını lakin şartlar el vermiyor.CLA180 cdi Türkiye ye cuk oturmuş bi model keşke 1.6 130 hp lik motorda seçenekler arasında olsaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecekte o da olacak.

      Sil
    2. sanırım 1,6 dci motoru c serisinde görcez sadece

      Sil
    3. Bence küçük motorların sayısını çok tutmak istemeyecek Mercedes. A ve B'ye de 1.6'yı koyup 1.5'i tamamen iptal edecek.

      Sil
  7. kardeş, cla 200 ve c180 amg arasında bir kıyasla yapar mısın? sen olsan hangisini alırsın neden? c180'nin 10 tane modeli var arasında ki farkları kimse bilmiyor. sözlükten araştır deme kardeş. hayatında bindiği en lüks araba megane olan adamın tavsiyeleriyle araba almam. c 180 2014 yılında kasa değiştiriyormuş diye duydum ve nette gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. C Serisi gelecek yıl yenilenecek. Resmi iç mekan fotoğrafını geçtiğimiz günlerde paylaştım: http://onurkoray.blogspot.com/2013/10/mercedes-benz-c-ve-v-serisi.html

      C180'in 6 farklı donanım paketi var. Bunlarla birlikte alınabilen opsiyonlar da bir hayhi çok. Prime ile başlayan paketler AMG ile tamamlanıyor. Genelde fiyatları arttıkça daha lüks donanımlara sahip olsalar da Avantgarde Sport ve AMG donanımları daha sportif aksesuarlara sahip. Bunlar arasında farklı ayarlara sahip şanzıman beyni ve elektronik yardımcılar, daha sportif süspansiyon sistemi ve egzoz yer alıyor.

      CLA200 ve C180 arasında CLA'yı tercih ederdim. Benim önceliğim aracın daha dinamik olması. CLA hem daha sportif görünüyor hem de daha güçlü bir motora sahip.

      Sil
    2. tşk c180 amg düşünüyordum ama kasa değiştirmesinden dolayı cla 200 amg'ye yönelmem gerekiyor galiba, gibi, sanırsam... aklım karıştı.

      Sil
    3. Biraz bekleyip güncel C Serisi'nin fiyatlarının düşmesi de beklenebilir.

      Sil
    4. sanırım yanılıyosunuz çünkü c180 ve cla200 modellerinin ikisinin de 1,6litre ve ikisinin de güç ve tork değerleri aynı (156hp/250nm).yani güç olarak da fark yok.donanım seviyelerine göre değerlendirdiğimizde de fiyatlar eşit.cla sadece kasa hafifliğiyle önde.ve dezavantajları yığınla...en basiti cla önden çekişli mesela.malzeme kalitesi işçilik vs. olarak da c180 önde.gerçekten cla alanlara mantıklı bir açıklama bulamıyorum

      Sil
    5. Fiyatlar eşit sayılır. 2.000 lira gibi az bir fark var hala. Bunun sebebi de CLA'nın fiyatının artması ve C'nin yeni nesil açıklanmasıyla birlikte artmaması. Çoğu müşteri yeni aracı daha çekici buluyor. Bir de sportif bir tasarım isteniyorsa otomatik olarak CLA seçiliyor. C'nin görünümü artık eskidi. Mantıkla düşününce hala C daha makul olsa da insanlar kalbiyle de alıyor aracı.

      Bu olayın benzeri çoğu markada var. Örneğin bir Fiat 500 ve Punto'nun aynı motora sahip seçenekleri aynı fiyata satılıyor. Punto daha büyük, daha fazla kapı ve donanım sunuyor ama hala 500 alan var.

      Sil