21 Ekim 2013 Pazartesi

Mercedes-Benz C ve V Serisi


Alman üretici Mercedes yakında iki büyük haberle bizlerle olacak. C serisi ve Viano'nun yerini alacak olan V Serisi ile yüksek satış rakamlarına sahip iki aileyi birden yenileyecek olan firma her iki aracın da iç mekanlarını sergiledi.

Çok daha yuvarlak hatlara sahip olan iç mekanlardan C Serisi'ne göz attığımızda alt kısmı düzleştirilmiş çok fonksiyonlu direksiyon simidi, yuvarlak havalandırma çıkışları, orta konsolun üzerinde daha büyük bir ekran,  ve yuvarlak hatlara sahip düğmeler dikkat çekerken kapılarda S Serisi'ni andıran düğmeler görülebiliyor.

Yükseltilmiş bir vites konsoluna sahip olan aracın bu bölümünde büyük bir kapaklı gözle birlikte kumandası oldukça fütüristik bir tasarıma kavuşan Comand ünitesi yer alıyor.


C Serisi'nin iç mekanı beklendiği gibi daha hoş bir duruşa sahip olsa da ismi V Serisi olarak değiştirilen araç asıl sürprizi sunuyor. Üç kollu direksiyon simidi ve derine yerleştirilmiş göstergelerle sportif bir duruş sunan aracın kapı içlerinde sedan Mercedes modellerinde gözümüze çarpan kumanda elemanları görülebiliyor.


Yumuşak hatlara sahip olan orta konsolun iki yanında yuvarlak havalandırma ızgaraları bulunurken üst kısımda daha geniş ekran ve deri döşemeye sahip panel dikkat çekiyor. Aşağıya doğru inildikçe C Serisi'nde de kullanılan düğmeler ve Comand kumandası görülürken ön koltuklar arasına büyük bir kapaklı göz eklenmiş.

10 yorum:

  1. ikisinin de iç tasarımı müthiş olmuş. v serisi o sınıfta taşları yerinden oynatacak gibi. lakin o ekranlar ne öyle. mercedesin bir an evvel şu ipad olayından vazgeçmesi lazım.

    YanıtlaSil
  2. Ekranlar hakikaten çok eğreti duruyor...

    YanıtlaSil
  3. İç tasarım güzel. Renk uyumu güzel seçilmiş. ama ekranların durumu ortada.

    YanıtlaSil
  4. apple fanı değilim ama bence ekranlar güzel duruyor. c'nin içi çok daha sportif olmuş ve bmw3'e çok iyi cevap verecek gibi. ve v klasse konsolu en lüks görünen van olacak gibi.

    YanıtlaSil
  5. Ekranların duruşu kötü değil ama katlanamamaları beni biraz rahatsız ediyor. Araca her binenin eli buraya gideceğinden insanı sıkıntıya sokabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde yüz katılıyorum. Audi'ninki gibi içi girebilmeli o ekranlar.

      Sil
    2. ekranın içeri girebilmesi daha iyi hava katıyor ama bende 2007 a8 vardı ve o ekranın açılıp kapanma mekanizması arızalanmıştı servise götürdüm parçayı değiştiler çok sinirim bozulmuştu sonra 2008 bmw 5 serisi ve 2007 model mercedes s serisi aklıma geldi adamlar sabit yapmışlar ilk başta hoşuma gitmiyordu bu olaydan sonra artık hep bmw 5 ve mercedes s gibi araç lar bakıyorum artık.

      Sil
  6. Agamemnon sizce motor seçenekleri ne olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. C'de alıştığımız üniteler bulunacak yine. Bu arada Renault'nun 1.6 dCi motoru da kullanılacak artık Mercedes modellerinde.

      V Serisi'nde de durum farklı değil. 2.1 ve 3 litre hacimli turbo Diesel ve 3.5 litre hacimli benzinli üniteler kullanılacak.

      Sil