20 Ekim 2013 Pazar

Lamborghini Veneno Roadster


Lamborghini'nin 50. yıl sürprizleri bitmiyor. Geçtiğimiz aylarda bu olayı kutlamak için dikkat çekici Veneno'yu tanıtan İtalyan üretici şimdi de aynı aracın üstünü açtı.

LED farlar, büyük splitter ve bir sürü hava giriş çıkışına sahip olan ön kısmı değişmeyen otomobilin jantları da aynı kalırken kapıların arka kısmında yer alan hava girişlerinin şekilleri değiştirilmiş. Dev difüzör, dörtlü egzoz çıkışı, LED stoplar ve büyük spoiler sabit tavanlı modelden aynen alınırken eklenen takla barlarının arkasında bulunan motor kaputu daha da dikkat çekici bir görünüme bürünmüş.


İç mekanı da coupé kardeşinden alınan aracın yan camları kesilirken donanıma çıkabilen tavan eklenmemiş. 9 örneği üretilecek olan Veneno Roadster'ın fiyatıysa vergiler hariç 3.3 milyon Euro olarak açıklandı.

Aventador'dan alınan 6.5 litre hacimli v12 motoru 750 beygir güç üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 355 km/s. Yapısında bol bol karbon fiber kullanılan aracın ağırlığı 1.490 kg.

4 yorum:

  1. veneno ile ilgili önceki yazınızda neredeyse her yorumda araç görüntü olarak yerilmişti. ben aracın ön kısmını beğendim. arka çok daha sade olsaydı tasarımı eleştirenler muhtemelen hoşlanırdı. lambo ilk murcielago sadeliğinden buralara gelince doğal olarak eleştiriliyor. evet arka tasarım korkunç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu araç tasarlanırken tasarımcılar bir 'yol aracı' tasarladığını unutmuş bence.evet bir hiperaraç elbette murcielago gibi bir tasarıma (lamborghini modelleri arasında en sevdiğim murcielago'dur) sahip ol(a)maz.ama önden ve arkadan bakınca da otomobilden başka herşeye benzememeli.

      Sil
  2. gayet sexi bir araba :) yemişim yolunu

    YanıtlaSil
  3. gerçek yarış arabası yapmışlar şehir için tasarlanan gallardo yada 599 gto gibi değil tasarım şahane özellikle jantlar.

    YanıtlaSil